Вже з вересня - у Кабміні потішили гарними новинами
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вже з вересня - у Кабміні потішили гарними новинами

Вже з вересня - у Кабміні потішили гарними новинами
Джерело:  online.ua

Зарплати для медиків в Україні завжди були проблемним питанням. Наразі прем'єр-міністр Денис Шмигаль виступив з оголошенням щодо низки кроків для нібито покращення ситуації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ під час урядового засідання.

За словами очільника Кабміну, йдеться про підвищення зарплат. Для цього залучать додаткову суму у 8 мільярдів гривень.

"Всім лікарям незалежно від посади пропонуємо підвищити оклад на 75%, середньому медичному персоналу — у розмірі 50% мінімальної зарплати (у грошовому еквіваленті це приблизно 2 360 гривень). Молодшим медичним сестрам — у розмірі 25% (орієнтовно 1 180 гривень)", - пояснив Шмигаль.

Він назвав це підвищення "тільки початком". Його можна очікувати вже з 1 вересня цього року.

"Крім підвищення зарплат ми хочемо змінити тарифи, за якими відбувається лікування. Мається на увазі, що держава буде витрачати більше коштів на пацієнтів, і лікарям не треба буде економити на лікуванні українців", - додав прем'єр.

Водночас в уряді працюють над виділенням близько 1,3 мільярда гривень для екстреної допомоги. Також йдеться про 2,3 мільярда лікарням, які знаходяться у критичному стані саме через недоотримане фінансування.

Нагадаємо, українська влада вирішила відтермінувати новий етап медичної реформи. Посадовці наголосили на переробці окремих позицій реформи, зокрема й даних у переліку послуг та оплати.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська медицина страждає від дефіциту кваліфікованих спеціалістів. У Міністерстві охорони здоров’я зафіксували нестачу 48% епідеміологів. За словами керівника відомства Максима Степанова, дефіцит також зафіксували в інших напрямках, важливих у час епідемії коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?