Вже за кілька днів - Аваков терміново звернувся до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже за кілька днів - Аваков терміново звернувся до України

Вже за кілька днів - Аваков терміново звернувся до України
Джерело:  online.ua

Незабаром по всій Україні пройдуть місцеві вибори, про що нагадали в Міністерстві внутрішніх справ. Міністр Арсен Аваков виступив зі спеціальним відеозверненням, адресованим учасникам виборчого процесу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднений ролик.

За його словами, жоден не має права на порушення встановлених правил.

"За кілька днів зареєстровані кандидати розпочнуть передвиборчу агітацію. Напередодні цього я хочу звернутися до усіх учасників виборчого процесу із закликом суворо дотримуватися закону, не порушувати правила агітації, не вдаватися до незаконних схем та оборудок, не розхитувати ситуацію на своїх округах", - заявив Аваков.

Він додав, у міністерства достатньо ресурсів для повного контролю над передвиборчим процесом. Жодна зі спроб створити "передвиборчі сітки" не залишися без реакції правоохоронних органів.

"Ці вибори проходять в умовах пандемії COVID-19 та карантину, тому прошу кандидатів та їх передвиборчі штаби брати до уваги особливі умови проведення масових заходів і не ризикувати здоров’ям своїх виборців", - нагадав міністр.

Слід зауважити, всеукраїнське голосування передбачається 25 жовтня. Уряд пролонгував чинність карантину до кінця згаданого місяця, Центрвиборчком розробила спеціальні правила для проведення виборів, які не ставитимуть загрози здоров'ю людей.

Виборчий процес офіційно стартував ще минулої суботи, 5 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, перенести місцеві вибори, які пройдуть у жовтні, вже неможливо, стверджує лідер парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Він наголосив, голосування неможливо відкласти навіть в умовах епідемії COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?