Washington Post повідомляє про таємну пропозицію Пригожина Зеленському щодо Бахмута
Категорія
Політика
Дата публікації

Washington Post повідомляє про таємну пропозицію Пригожина Зеленському щодо Бахмута

Washington Post повідомляє про таємну пропозицію Пригожина Зеленському щодо Бахмута
Джерело:  online.ua

Ватажок Групи "Вагнера" Євген Пригожин пропонував команді українського лідера Володимира Зеленського здати місце розташування армії РФ в обмін на те, що ЗСУ відійдуть від Бахмута, де масово гинули його бойовики. Про це американське видання Washington Post дізналося з витоку секретних документів Пентагона.

Джерело:  Washington Post

Пригожин хотів здати Україні позиції солдатів РФ

Як вдалося дізнатися американським журналістам, Пригожин запропонував офіційному Києву вивести своїх солдатів з околиць Бахмута після того, як він передасть команді Зеленського інформацію про позиції російських військ, яку Україна зможе використовувати для нападу на них.

Пригожин передав цю пропозицію своїм знайомим в управлінні військової розвідки України, з якими він підтримував секретний зв'язок під час війни, згідно з раніше не опублікованими документами розвідки США.

Поки журналістам не вдалося з'ясувати, які позиції армії РФ ватажок "Вагнера" хотів передати ЗСУ.

Редакція видання повідомляє, що їхні інсайдери в українській владі підтвердили інформацію про те, що Пригожин кілька разів розмовляв із представниками ГУР МО.

Згідно з даними ЗМІ, "кухар Путіна" звертався до України з пропозицією щодо Бахмута "більше, ніж один раз", однак команда Зеленського відкинула її, оскільки не довіряє Пригожину.

Володимир Зеленський заперечує будь-які контакти з Пригожиним.

Пригожин розповідав ГУР про проблеми армії РФ

Як вдалося дізнатися журналістам, ватажок "Вагнера" нібито зливав ГУР дані про те, що у російських військових почалися проблеми із постачанням боєприпасів.

Ба більше, він навіть радив ЗСУ продовжувати наступ на кордоні з тимчасово окупованим Кримом, коли моральний дух російських військ був низьким.

Пригожин нібито знав і про падіння морального духу серед "вагнерівців" − зокрема повідомляється, що деякі з його найманців відмовилися виконати наказ розгорнутися в районі Бахмута під сильним вогнем, оскільки боялися великих втрат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?