Я дуже боюся: співробітниця Cambridge Analytica зважилася на гучне зізнання щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Я дуже боюся: співробітниця Cambridge Analytica зважилася на гучне зізнання щодо України

Я дуже боюся: співробітниця Cambridge Analytica зважилася на гучне зізнання щодо України
Джерело:  online.ua

Колишня співробітниця всесвітньо відомої компанії Cambridge Analytica Брітані Кайзер, яка використовувала персональні дані людей для впливу на вибори у США 2016 року, зважилася на резонансне зізнання - жінка заявила, що компанія працювала на українську партію в 2017 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "The Guardian".

Варто зазначити, що документи щодо діяльності Cambridge Analytica почали публікуватися 2 січня на анонімному акаунті HindsightFiles у Twitter. Опубліковані матеріали стосувалися виборів у Малайзії, Кенії та Бразилії. Не важко здогадатися, що джерелом документів виявилася Брітані Кайзер.

"Більше 100 тисяч документів, що стосуються роботи компанії в 68 країнах, які покажуть глобальну інфраструктуру для маніпулювання виборцями в "промисловому масштабі", мають бути оприлюднені протягом наступних місяців. Зокрема, ще неопубліковані документи свідчать про те, що Cambridge Analytica працювала на політичну партію в Україні в 2017 році. Однак назва компанії не називається. Документи були отримані з електронних облікових записів та жорстких дисків Кайзер", - сказано в повідомленні.

Жінка звернула увагу на те, що гучний скандал з даними в Facebook був частиною більш масштабної глобальної операції, яка працювала з урядами, спецслужбами, комерційними компаніями і політичними кампаніями, щоб маніпулювати людьми і впливати на них.

"Це так очевидно, що наші виборчі системи широко відкриті для зловживань... Я дуже боюся того, що станеться на виборах в США в цьому році, і я думаю, що один з небагатьох способів захисту себе - отримати якомога більше інформації", - наголосила Кайзер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін не планував бути при владі 19 років і в 2024 році, на наступних виборах, він  піде з поста президента Росії. Такий несподіваний прогноз зробив колишній радник Єльцина і діючий радник Путіна Валентин Юмашев.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?