Я готовий: Макрон зважився на неочікуване рішення щодо України та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Я готовий: Макрон зважився на неочікуване рішення щодо України та РФ

Я готовий: Макрон зважився на неочікуване рішення щодо України та РФ
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон неочікувано для всіх заявив, що абсолютно готовий до тісніших взаємин з РФ та очільником Кремля Володимиром Путін не зважаючи на тривалі конфлікти країни зі своїми сусідами, завершення яких "можна чекати дуже довго". Своєю позицією він поділився в ході короткого діалогу з журналістом RFI і оглядачем "Нової газети" після щорічного звернення президента Франції до преси 15 січня, повідомляє ONLINE.UA.

Журналісти поцікавились, яка подія змусила французького лідера змінити ставлення до глави Кремля і зважитися перегляд відносин з Росією. За словами Макрона, це стало результатом довгих роздумів.

"Я не сказав би, що це було особлива подія серед інших. Це було дозріле рішення, історична і стратегічна переконаність", - відповів президент Франції.

Також у політика запитали, які він планує будувати "архітектуру спільної європейської безпеки" з Росією, яка веде військові дії зі своїми сусідами.

"Росія захопила Україну, і ми вжили заходіи. Ми на шляху вирішення заморожених конфліктів. Але якщо чекати вирішення всіх заморожених конфліктів для того, щоб (почати) рухатися вперед, то можна чекати довго".

Окрім того, Макрон нагадав, що після нормандського саміту, який пройшов в Парижі 9 грудня, відбувся "історичний обмін" полоненими між Москвою і Києвом, і потрібно продовжувати настільки ж плідну роботу по врегулюванню конфлікту.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві закордонних справ РФ зізналися, що вважають, що офіційний Київ "рухається в правильному напрямку" в питанні виконання мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?