Я готовий приїхати: президент Європарламенту звернувся до Олега Сенцова
Категорія
Україна
Дата публікації

Я готовий приїхати: президент Європарламенту звернувся до Олега Сенцова

Я готовий приїхати: президент Європарламенту звернувся до Олега Сенцова
Джерело:  online.ua

Президент Європейського парламенту Давід Сассолі каже, що абсолютно готовий особисто привезти в Україну премію Європейського парламенту ім. Андрія Сахарова, якою торік нагородили українського режисера та колишнього бранця Кремля Олега Сенцова.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

За словами Сассолі, він знає, що Сенцов зараз "має проблеми зі здоров'ям".

"Його нагородили премією Сахарова торік й запросили приїхати до Брюсселя або Страсбурга її отримати. Ми будемо дуже раді його бачити, якщо він буде спроможний приїхати. Сьогодні на конференції президентів я сказав, що готовий особисто привезти премію в Україну", - заявив президент Європейського парламенту на пресконференції у Брюсселі.

Як відомо, 25 жовтня 2018 року Європейський парламент оголосив українського режисера та політичного в’язня Кремля Олега Сенцова лауреатом премії Сахарова. Варто зазначити, що Сенцов - перший в історії представник України, якого відзначили цією нагородою.

Нагадаємо, що премія Сахарова за свободу думки є щорічною відзнакою Європейського парламенту.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Сенцов окреслив сценарій завершення війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?