Я не пробачу – батько відомого розвідника подав позов проти Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Я не пробачу – батько відомого розвідника подав позов проти Зеленського

Я не пробачу – батько відомого розвідника подав позов проти Зеленського
Джерело:  online.ua

Батько загиблого на Донбасі розвідника Ярослава Журавля, Сергій Журавель, офіційно заявив, що подав позов проти глави держави Володимира Зеленського через перевищення ним службових повноважень. Наразі відомо, що чоловік звинувачує президента України у тому, що він "заборонив залучення підрозділів спеціального призначання для проведення рятувально-пошукових заходів" біля Зайцевого. Сергій Журавель стверджує, що це призвело до того, що поранений Ярослав Журавель загинув від крововтрати у "сірій зоні". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис батька загиблого українського розвідника у Facebook, передає ONLINE.UA.

"Я, Сергій Журавель, батько загиблого воїна України — Ярослава Журавля. Я не пробачу тим,хто завдяки популізму і некомпетентним діям став причиною загибелі мого сина. Я не пробачу тим, хто ставить під загрозу життя наших військовослужбовців, під прикриттям "прагнення до миру". Я подаю позов у Генеральну Прокуратуру, щодо вчинення злочину Володимиром Зеленським,на посту Верховного Головнокомандувача і Президента України. Я не боюся, і піду до кінця, заради Справедливості", — написав Сергій Журавель.

Варто звернути увагу на те, що Сергій Журавель вимагає розпочати досудове розслідування за ч. 4 статті 426 (Бездіяльність військової влади) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років. Позовну заяву чоловік вирішив подати до ОГП та ДБР.

Як ужезгадувалося раніше, 13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве загинув український воїн, який підірвався на вибуховому пристрої. Цього ж дня забрати його тіло вирушила група бійців ЗСУ. Проросійські бойовики обстріляли трьох військовослужбовців, які мали евакуювати українського бійця, котрий підірвався поблизу Зайцевого. В результаті цього обстрілу загинув військовий медик, одного військовослужбовця – Ярослава Журавля – було поранено, а ще один отримав бойове травмування. Ввечері 13 липня тіла загиблих та поранений воїн знаходилися на місці обстрілу. Також були розпочаті перемовини з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації. 14 липня стало відомо, що тіла бійця, якого мали евакуювати, та військового медика бойовики забрали собі. Лише 21 липня путінські бойовики передали українській стороні тіло полеглого захисника. В ООС заявили, що загиблим може бути військовий, якого досі вважали пораненим. Пізніше підтвердилося, що загинув Ярослав Журавель.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Зеленський пояснив, як хоче закінчити війну на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?