Зеленський пояснив, як хоче зупинити війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський пояснив, як хоче зупинити війну на Донбасі

Зеленський пояснив, як хоче зупинити війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський назвав вільну економічну зону одним з факторів, які зупинять війну на Донбасі. Він стверджує, що така стратегія дозволить почати реальне відновлення економіки регіону, який понад 6 років страждає від російської агресії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Осінь-2020: перемоги та виклики".

За його словами, на Донбас після введення відповідних умов можуть прийти "великі гроші", які забезпечать регіону зростання. Тим часом населення в ОРДЛО побачить, як живе підконтрольна владі територія.

Минулого року влада обговорювала вільну економічну зону на вході країни під час форуму в Маріуполі, учасниками якого були інвестори. Головне для цього - сигнал, з яким бізнес зрозуміє безпечність вкладання грошей в Донеччину й Луганщину.

"Запровадити вільну економічну зону на окупованій території зараз неможливо. Ніхто не буде це робити. Це буде тоді, коли відбудеться деокупація, ми будемо контролювати кордон, це буде повністю наша територія, коли там будуть виведені всі війська", - пояснив Зеленський.

Водночас інші області України також зможуть покращити свій стан завдяки іноземним інвестиціям. Саме з цієї причини президент запрошує інших лідерів до різних областей.

"Я хочу їм показати, яка різна Україна – в Одесі, Вінниці, Західній Україні й особливо – на Донбасі. Мені дуже потрібно, щоб вони побачили, що є велика безпечна територія", - додав Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, президентська парламентська фракція "Слуга народу" спрямувала спеціальну делегацію на Донбас у середу, 21 жовтня. Народна депутатка Мар’яна Безугла з відповідного парламентарського об’єднання назвала головну мету такого відрядження. За її словами, йдеться перш за все про комунікацію з військовослужбовцями й бесіда з жителями прифронтових районів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?