Я переміг — Трамп йде на рішучі заходи після гучної поразки на виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

Я переміг — Трамп йде на рішучі заходи після гучної поразки на виборах

Я переміг — Трамп йде на рішучі заходи після гучної поразки на виборах
Джерело:  online.ua

Попередні результати виборів в США свідчать про те, що на них переміг Джозеф Байден, який стане новим президентом США. Але чинний американський лідер Дональд Трамп не має наміру спокійно миритися з програшем, хоча і значно відстає від Байдена по голосам. Він планує подати в суд "масовий позов в масштабах країни", щоб опротестувати результати президентських виборів 2020. Про рішучі заходи Трампа, який продовжує писати в соціальних мережах, що саме він переміг на виборах в США, повідомив його адвокат Рудольф Джуліані. За його словами, зокрема, Трамп не згоден з результатами виборів в Пенсільванії, які і принесли перемогу Байдену в президентських перегонах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал ABC News.

"Нас позбавили права перевірити справжність цих бюлетенів. Це нечувано, це незаконно і це неконституційно, і ми будемо подавати позов, щоб оскаржити це", - заявив Джуліані.

Адвокат Трампа обіцяє подати позов до суду вже 9 листопада. Він також зазначив, що виборчий штаб Трампа аналогічні позови буде подавати не тільки для заперечування результатів виборів в Пенсільванії, але і в інших штатах, що стане "масовим позовом в масштабах всієї країни".

У свою чергу Трамп продовжує постити в соцмережі твіти про свою перемогу на виборах. Він заявляє, що під час голосування відбувалися "погані речі", які не дали побачити спостерігачам. Однак соцмережа Twitter, де Трамп публікує свої пости, за останні кілька годин заблокував вже третій його твіт, позначивши їх як "спірні".

Як відомо, в США триває підрахунок голосів і поки не оголосили офіційні результати виборів президента, за пост якого в запеклій гонці ведуть боротьбу Джозеф Байден і Дональд Трамп. Попередні підсумки голосування свідчать про те, що Байден переміг і став новим президентом США, але Трамп поки не збирається погоджуватися з програшем і стверджує про свою перемогу. Офіційно ім'я нового президента США оголосять 6 січня на спеціальному засіданні Конгресу, але американців вже немає сумнівів, що ним стане 77-річний представник Демократичної партії Джо Байден, який вже набрав 290 голосів з 270 необхідних для перемоги. У Трампа - 214 голосів, але він стверджує, що виграв президентські вибори в США, набравши 71 млн законних голосів, тому збирається оскаржувати результати голосування в суді.

Тим часом світові лідери вітають Байдена з перемогою на виборах в США. Зокрема прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон привітав Байдена в Twitter і зазначив, що очікує тісної співпраці країн в різних сферах: від кліматичних змін до торгівлі і безпеки. Президент Франції Еммануель Макрон також привітав новообраного американського президента і підкреслив, що "у нас попереду багато справ щодо подолання сьогоднішніх викликів". Спікер німецького парламенту Зайберт Штеффен опублікував офіційні привітання від канцлерки Німеччини Ангели Меркель. З перемогою на президентських виборах Байдена також привітали спікер Європарламенту і голови Європейської ради Шарль Мішель і Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вітання висловив і генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Президент України Володимир Зеленський і українські політики також привітали Байдена з перемогою на виборах в США. Зеленський зазначив, що Україна з оптимізмом розраховує на подальше партнерство зі Сполученими Штатами в різних областях. А колишній президент Петро Порошенко вважає, що Україні пощастило з новим американським президентом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна реально злякалися перемоги Байдена на виборах. Кремль готується до найгіршого сценарію розвитку відносин Москви і Вашингтона, чекаючи жорсткої санкційної політики від нового президента США. Сам Путін поки мовчить і не коментує результати виборів в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?