Я повний профан: Гончарук опинився в епіцентрі гучного скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Я повний профан: Гончарук опинився в епіцентрі гучного скандалу

Я  повний профан: Гончарук опинився в епіцентрі гучного скандалу

В мережі активно обговорюють злиті дані про те, що очільник уряду Олексій Гончарук начебто написав заяву про звільнення. Окрім того, опубліковано прослушку, де прем'єр визнає, що не компетентний в економічних питаннях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Варто зазначити, що повідомлення про заяву Гончарука про відставку з'явилося на телеграм-каналі, наближеному до Банкової. Автор посилається на джерело в Офісі президента. В даних записах голоси схожі на голоси очільника Кабміну, заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової та міністерки фінансів Оксани Маркарової. Що цікаво, всі учасники говорять російською мовою.

Гончарук зізнається, що він "повний профан в економіці".Варто звернути увагу на те, що на відео звук часто не збігається з титрами - як в окремих словах, так і за змістом. "УП" звернулася до пресслужби Гончарука і намагалася зв'язатися з Маркаровою. Там прочитали повідомлення, але не відповіли. У пресслужбі НБУ від коментарів відмовилися.

"Пресслужба Кабінету Міністрів не має інформації щодо справжності жодного аудіо чи відео запису, що розповсюджуються у мережі Інтернет. Інформація щодо заяви про відставку не відповідає дійсності", - заявили в Кабміні.

Що важливо, нещодавно у мережу злили другу частину прослушки. У записі нібито беруть участь, крім Гончарука, Рожкової та Маркарової, міністр Тимофій Милованов, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб та заступниця очільника Офіса президента Юлія Ковалів. Ковалів стверджує, що на записі не її голос: "На аудіо не я. На цій нараді мене не було".

Наразі українські жірналісти чекають на реакцію інших учасників прослушки. Якщо припустити, що голоси на "плівках" автентичні, то запис міг здійснюватись 16 грудня 2019 року на  зустрічі у форматі "на каву"  між представниками Кабміна та Нацбанку.

 Як повідомляв ONLINE.UA,  протягом останніх кількох тижнів українська влада провела  ревізію АЗС, Олексій Гончарук стверджує, що виявлено було сотні нелегальних підприємств.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?