Я розгніваний: в США висунули Іраку безкомпромісну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Я розгніваний: в США висунули Іраку безкомпромісну вимогу

Я розгніваний: в США висунули Іраку безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

Державний секретар США Майк Помпео зізнався, що розгніваний через ракетний удар по авіабазі в Іраку, де знаходяться інструктори Сполучених Штатів. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter, передає ONLINE.UA.

"Розгніваний повідомленнями про новий ракетний удар по іракській авіабазі. Молюся за швидке одужання поранених та закликаю іракський уряд притягнути до відповідальності винних у нападі на іракський народ. Ці тривалі порушення суверенітету Іраку групами, які не підтримують іракський уряд мають припинятися", - сказано в повідомленні Помпео.

Як відомо, 4 людей були поранені в неділю під час атаки на авіабазу Балад на півночі Іраку, де розміщуються американські війська.

Варто зазначити, що 3 січня американські збройні сили завдали удару по військовій базі поблизу міжнародного аеропорту Багдада. Загинули вісім осіб, зокрема іранський генерал Касем Сулеймані. Сулеймані був командиром організації, яку США вважає терористичною. Американський лідер Дональд Трамп заявив, що Сулеймані був "терористом номер один у світі". 8 січня Іран відкрито здійснив напад на дві американські військові бази в Іраку - авіабазу аль-Асад у 160 км на захід від Багдада та аеропорт Ербіля на півночі країни. 11 січня в іракському місті Кербелі невідомі озброєні сили застрелили проіранського лідера "Народних мобілізаційних сил" Талеба Аббаса Алі Аль-Саеді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Ірану наказала проурядовим бойовикам почати розгін протестів, які спалахнули після того як Тегеран визнав збиття літака МАУ, що раніше заперечував. Самі протестувальники заявляють, що бойовики відкрили вогонь по демонстрантах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?