Я висушу це болото: Трамп зачепив Україну в відео з Порошенком і Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Я висушу це болото: Трамп зачепив Україну в відео з Порошенком і Зеленським

Я висушу це болото: Трамп зачепив Україну в відео з Порошенком і Зеленським
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп на тлі скандалу, що виник через його розмову з президентом України Володимиром Зеленським, опублікував цікаве відео, в якому гостро зачепив Україну. Цей ролик він присвятив своїй передвиборчій кампанії, але в ньому майже все пов'язано з Україною, передає ONLINE.UA.

Відео з заголовком "Я висушу це болото" Трамп опублікував на своїй сторінці в Facebook. У ролику йдеться про скандал навколо колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантере за участю українського президента. Також на відео видно колишнього президента Петра Порошенка і екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

У ролику йдеться про те, що Байден обіцяв Україні 1 млрд доларів. Але з умовою, що Київ звільнить Генпрокурора, який розслідував справу компанії сина Байдена. Але коли президент Трамп попросив Україну розслідувати корупцію, то демократи захотіли відправити його у відставку через процедуру імпічменту.

"І їх медійні пси вдалися до брехні. Вони програли вибори, і тепер вони хочуть виграти наступні вибори. Не дозволь їм", - підсумував диктор в кінці відео.

Слід зазначити, що це відео Трампа привернуло увагу користувачів мережі. За кілька годин після публікації ролик переглянули майже 1,5 млн разів. До того ж він зібрав понад 18 тисяч коментарів, а поширили його більше 52 тисяч користувачів.

Нагадаємо, скандал з раговором Трампа і Зеленського бере свій початок 25 липня 2019 року. Тоді під час телефонної розмови з українським президентом Трамп нібито пообіцяв Зеленському, що відносини між країнами покращаться, якщо Україна відновить розслідування у справі газової компанії Burisma, до якої причетний син головного конкурента Трампа на президентських виборах Джо Байдена - Хантер.

Кілька днів тому Білий дім оприлюднив стенограму розмови Трампа і Зеленського, який відбувся два місяці тому. Її текст свідчить про те, що Трамп дійсно просив Зеленського продовжити розслідування справи Байдена. "Було б добре, якби було вивчено справу Байдена", - в такому контексті звучало прохання. У США слова Трампа розцінили як перевищення ним своїх президентських повноважень, в зв'язку з чим в Палаті представників Конгресу оголошено початок формальної процедури імпічменту президента США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер подав у відставку через виниклий скандал з розмовою Трампа і Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?