Я все знав — Павло Дуров прокоментував гучний скандал навколо Pegasus
Категорія
Технології
Дата публікації

Я все знав — Павло Дуров прокоментував гучний скандал навколо Pegasus

Я все знав  — Павло Дуров прокоментував гучний скандал навколо Pegasus
Джерело:  online.ua

Засновник "Телеграм" та "ВКонтакте" Павло Дуров нарешті відреагував на інформацію про те, що він був знайдений серед тих, за ким могло вестися стеження з використанням програми Pegasus.

Джерело: Телеграм-канал Павла Дурова

Павло Дуров завжди знав, що перебуває у списку стеження Pegasus

Як стверджує сам програміст, останні 3 роки він був в курсі того, що його номер перебуває у списку відстежуваних за допомогою подібного програмного забезпечення, однак його це взагалі не хвилювало.


За словами Павла Дурова, в 2011 році, ще проживаючи у Росії, він зрозумів, що дані на його смартфоні компрометуються, і з тих пір не зберігає на своїх пристроях нічого секретного.

"Спецслужби могли б виявити лише "тисячі концепт-дизайнів різних функцій Telegram і мільйони повідомлень з обговоренням розробки цього продукту, нічого ціннішого там немає", - заявив програміст.

Дуров не приховує, що схвильований тим, що такі інструменти використовуються для стеження за людьми на кшталт глав держав.

Засновник "Телеграм" вважає існування бекдорів, які компанії навмисно закладають у свої продукти для надання владі можливості стежити за людьми, викликом людству. Окрім того, він закликав владу країн боротися з домінування цих компаній – Apple і Google – на ринку і змусити їх зробити свої екосистеми більш відкритими до появи конкуренції.

На переконання Павла Дурова, нинішня монополізація ринку призводить до збільшення витрат, порушення приватності і придушення свободи слова для мільярдів людей, а влада різних країн дуже повільно реагує на те, що відбувається.

Програміст плекає надію, що скандал навколо NSO Group і Pegasus, а також те, що стеження за главами держав було розкрито, змусять змінити ставлення до поточної ситуації.

Читайте також:

  • До витоку в мережу персональних даних понад півмільярда користувачів Facebook не причетні хакери. Злив даних стався через веб-скрейпінг, а не хакерську атаку.

  • Один із відділ всесвітньо відомої компанії Facebook запустив тестування свого нового додатку Hotline. Експерти звертають увагу на те, що цей сервіс можна вважати гібридом Instagram Live і Clubhouse.

  • Адміністрація Facebook оголосила про запуск полегшеної версії Instagram, яка займає у пам’яті пристрою всього 2 мегабайти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?