Я з Путіним згодний - Лукашенко здивував новою резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Я з Путіним згодний - Лукашенко здивував новою резонансною заявою

Я з Путіним згодний - Лукашенко здивував новою резонансною заявою
Джерело:  online.ua

17 серпня білоруський Олександр Лукашенко виступив з черговою гучною заявою - за його словами, протести в країні спровоковані, щоб влада "відтягнули своїх військових на внутрішні дії". Окрім того, він додав, що його думку також поділяє глава Кремля Володимир Путін. Варто звернути увагу на те, що декілька відомих російських ЗМІ нещодавно поділилися шокуючою інформацією — вони розповіли про те, що автозаки ОМОНу Росгвардії 16 серпня вже почали прямувати до кордону з Білоруссю. Це відбулося після того, як Лукашенко офіційно попросив Путіна про військову допомогу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sputnik Білорусь.

"Ми бачимо, що брязкають гусеницями. Я ж бачу. І вчасно вибрали момент. Вони просто сьогодні спровокували цю обстановку, щоб ми відтягнули своїх військових на внутрішні дії", - заявив Олександр Лукашенко.

Окрім того, він наголосив, що його думка збігається з думкою з президента РФ Володимира Путіна.

"Хто сьогодні може гарантувати, що ті сили, які підтягуються ззовні, вони до нас байдужі? Та ні, ми з Путіним однієї думки, що все там - заварушка ця - не дарма", - додав білоруський лідер.

Що також цікаво, у Кремлі нещодавно визнали, що відставка Лукашенко з поста глави держави в ситуації, що склалася, є імовірною і цього побоюється російська влада. У Москві також підтвердили, що оточення президента Білорусі вже цікавилося в представників Кремля питанням про можливість втечі в Росію.

"Більше ніхто не впевнений в майбутньому Лукашенко. Він може в короткостроковій перспективі досягти успіху в придушенні протестів, але тут є велика проблема", — заявили виданню джерела в Кремлі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 серпня офіційно стало відомо, що глава Європейської ради Шарль Мішель вирішив скликати позачергову відеоконференцію лідерів держав ЄС для обговорення ситуації в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?