Я змушена говорити з Путіним - Меркель вразила неочікуваним зізнанням
Категорія
Політика
Дата публікації

Я змушена говорити з Путіним - Меркель вразила неочікуваним зізнанням

Я змушена говорити з Путіним - Меркель вразила неочікуваним зізнанням
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель на спільній пресконференції з французьким лідером Еммануелем Макроном після переговорів 20 серпня зважилася на неочікуване зізнання. Політикиня наголосила, що вона та інші лідери Євросоюзу змушені обговорювати ситуацію в Білорусі з очільником Кремля Володимиром Путіним, оскільки президент Білорусі Олександр Лукашенко відмовляється розмовляти з офіційними представниками ЄС. Ангела Меркель також нагадала про свою і Макрона розмову з Володимиром Путіним, під час якої вони довели до російського керівника свою чітку позицію відносно очікувань ФРН, Франції та ЄС загалом. Вона наголосила, що народ Білорусії повинен мати можливість сам вирішити свою долю; потрібний діалог між опозицією та владою за посередництва, наприклад, ОБСЄ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Ми говоримо з Росією. Ми би хотіли з Білоруссю, але президент Лукашенко до цього часу ні з ким не розмовляв", - заявила Ангела Меркель.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно очільник Європейської Ради Шарль Мішель також телефонував Путіну і детально розповів йому про результати вчорашнього саміту. Ангела Меркель задоволена, що члени Євросоюзу провели відеосаміт щодо Білорусі та продемонстрували "велику єдність". Канцлерка ФРН наголосила, що діалог продовжиться, однак Євросоюз буде наполягати на певних речах: звільнення політичних в’язнів, жодного насильства, вільне виявлення думок, право на демонстрації, інклюзивний діалог у країні.

Як відомо, в Білорусі уже 12 день поспіль не вщухають акції протесту проти фальсифікованих виборів президента. У найбільших містах країни проходять мітинги, на підприємствах тривають страйки. Опозиція сформувала Координаційну раду та вимагає перевиборів. Білоруси звертають увагу влади на те, що їхній протест – мирний. Вони хочуть, аби Лукашенко, який перебуває при владі вже 26 років, пішов з посади.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що команда глави держави Володимира Зеленського активно розглядає декілька можливих варіантів помсти Олександру Лукашенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?