Як діятиме електронний контроль за карантином - довгоочікуване пояснення Кабміну
Категорія
Україна
Дата публікації

Як діятиме електронний контроль за карантином - довгоочікуване пояснення Кабміну

Як діятиме електронний контроль за карантином - довгоочікуване пояснення Кабміну
Джерело:  online.ua

Український уряд нарешті визначив порядок контролю за самоізоляцією за допомогою електронного застосунку "Дій вдома". Це зазначається в постанові Кабміну №291 від 22 квітня, яка вже опублікована на офіційному сайті КМУ. Вказано, що кожна людина може обрати 2 варіанти контролю за самоізоляцією: уповноваженими органами або за допомогою системи через мобільний додаток (на добровільній основі). Варто звернути увагу на те, що особа вважається такою, що обрала здійснення контролю за допомогою системи через мобільний додаток, з моменту авторизації в ньому, інформує ONLINE.UA.

В постанові наголошується, що при авторизації та внесенні персональних даних встановлюється еталонна фотографія. Після встановлення мобільного додатка у випадкові проміжки часу протягом дня особа отримує push-повідомлення - людина повинна протягом 15 хвилин за допомогою мобільного додатка зробити знімок свого обличчя.

"У разі невідповідності геолокації або фотографії, відсутності зв’язку з мобільним додатком, видалення, встановлення обмежень щодо передачі інформації за допомогою мобільного додатка, до органів Національної поліції надсилається повідомлення про випадок порушення умов самоізоляції", - кажуть в КМУ.

Варто звернути увагу на те, що сам факт отримання правоохоронцями повідомлення про порушення умов самоізоляції не є підставою для притягнення людини до адміністративної відповідальності. Проте, що важливо розуміти, представники Національної поліції чи Національної гвардії забов'язані виїхати за місцем проживання особи та перевірити дотримання нею карантину.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 22 квітня уряд ухвалив рішення про продовження карантинних обмежень в Україні. Очільник Кабміну Денис Шмигаль заявив, що карантин триватиме до 11 травня. Вказано, що міністри орієнтувалися на дані НАН України та МОЗ. Вони прогнозують пік епідемії COVID-19 на початку травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?