Як може змінитися стратегія наступу армії РФ на територію України — ексглава ГУР Кондратюк
Категорія
Світ
Дата публікації

Як може змінитися стратегія наступу армії РФ на територію України — ексглава ГУР Кондратюк

Як може змінитися стратегія наступу армії РФ на територію України — ексглава ГУР Кондратюк
Джерело:  online.ua

Ексголова Служби зовнішньої розвідки України, колишній керівник ГУР МОУ (2015—2016) Валерій Кондратюк розповів, що Росія використовує третю стратегію бойових дій, яка полягає у збереженні захоплених раніше територій.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Як може змінитись стратегія наступу армії РФ на територію України

Я вважаю, що сьогодні у нас є пряме свідчення та можливості спостерігати, як Росія змінює свою стратегію вже втретє, – зазначив Кондратюк.

Спікер пояснив, що першу стратегію армії РФ можна умовно назвати "захопити все за три дні".

Друга стратегія РФ полягає в тому, щоб після всіх невдач російських солдатів та успіхів ЗСУ вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та утримувати ці території.

До 31 березня було поставлено завдання зробити це, але їм не вдалося. І сьогодні ми бачимо третю стратегію – зберегти те, що є. Вони хочуть заморозити все та відновити з часом. Вони оголосили мобілізацію, оголосили про створення нових військових підрозділів та поновлення військового резерву, - додав Кондратюк.

Експерт нагадав, що кожного дня Росія лише на Бахмутському напрямку втрачає від 800 до 1000 своїх військових. Якщо такі темпи буде продовжено, то від розділів РФ нічого не залишеться.

Окупанти скаржаться на масштабні втрати

Російський солдат у розмові зі своїм товаришем розповідає, що його відправили на передову на три дні. Там він зіткнувся з опором українських захисників.

Сидиш, думаєш, що бліндаж здує. Так обстрілюють. Я не висовуюся нікуди в принципі, — жаліється окупант.

У розмові росіянин згадує, що одного разу їх перекинули на позицію, яка була усіяна трупами солдатів РФ.

Він додає, що його записали добровольцем, хоча його було мобілізовано. Військовий також поскаржився на жахливих командирів та погану їжу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?