Як можна покарати Путіна за злочини проти України — версія WP
Категорія
Політика
Дата публікації

Як можна покарати Путіна за злочини проти України — версія WP

Як можна покарати Путіна за злочини проти України — версія WP
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітиків, з кожним днем наближається дата, коли російський диктатор Владімір Путін постане перед судом та відповість за воєнні злочини проти України. Окрім того, нещодавно США підтвердили намір нарешті створити трибунал для очільника Кремля.

Джерело: The Washington Post

Як відомо, Білий дім наразі активно розмірковує над створення "гібридного трибуналу", який судитиме Путіна за війну проти України.

Що також важливо розуміти, паралельно МКС в Гаазі також продовжує розслідувати злочини російських загарбників.

Що змінює ордер МКС на арешт Путіна

Журналісти звертають увагу на те, що це вперше в історії, коли інституція такого рівня виносить вирок проти президента, яка є постійним членом РБ ООН.

Окрім того, наголошується, що слідчим уже вдалося зібрати дуже багато доказів на підтримку майбутніх судових переслідувань за вбивства та страти українських цивільних осіб, тортури, сексуальне насильство, насильницьке розлучення дітей із сім'ями та обстріли цивільної інфраструктури.

На переконання редакції видання, вкрай важливо винести вирок Путіну саме за "злочини проти миру", однак наразі відсутній механізм, який дав би можливість реалізувати цей план.

Яке рішення пропонує влада США

Команда очільника Держдепу Ентоні Блінкена заявила, що виступає за ідею створення спеціального трибуналу.

За словами американських дипломатів, він повинен функціонувати у судовій системі України, однак й зі залученням судів з інших країн, насамперед йдеться про Штати та членів ЄС.

Журналісти звертають увагу на те, що мовиться про гібридну модель, яку можна умовно назвати "інтернаціоналізованим національним судом".

Однак цю ідею не підтримує команда українського лідера Володимира Зеленського.

Що наразі заважає притягнути Путіна до відповідальності

Як би це абсурдно не звучало, однак спроба засудити російського лідера за агресію проти України у майбутньому може кваліфікуватись як щось незаконне, адже Путін поки є президентом та має політичний імунітет.

Американські журналісти прогнозують, що Україні вдасться покарати Путіна лише тоді, коли піде зі своєї посади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?