Як на Землі з'явилося життя - вчені приголомшили новим дослідженням
Категорія
Технології
Дата публікації

Як на Землі з'явилося життя - вчені приголомшили новим дослідженням

Як на Землі з'явилося життя - вчені приголомшили новим дослідженням
Джерело:  online.ua

Причиною розвинення життя на поверхні Землі могли стати метеорити. вважають науковці. Космічні об'єкти могли падати на нашу планету й приносити таким чином необхідні для того субстанції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Astrobiology.

На думку експертів, ці "зародки" життя існували та розвивалися потроху в ударних кратерах. У минулому Землю набагато частіше уражали такі гості — саме вони могли принести разом з водою органічні речовини.

Зазначається, що кратери могли стати вмістилищами для життєтворчих субстанцій, однак не відразу — розплавлена ділянка в породі не здатна підтримати зародження нових форм. Пізніше вона остигала, а от зіткнення могло спровокувати виведення з під поверхні гідротермальних джерел — разом з поживними речовинами.

"Коротко кажучи, вони створюють оазиси для життя", - так журнал цитує професора Західного університету Каліфорнії Гордона Осінскі, одного з авторів дослідження.

Наразі вченим дуже важко відтворити подібні умови на Землі задля експерименту. Немає можливості реконструювати кратери, оскільки вони втрачені після мільярдів років тектонічного руху, вулканічних процесів чи ерозії.

"Ймовірно, ми ніколи не дізнаємося остаточно, де саме з'явилося життя на Землі", - додав Осінскі.

Водночас науковці закликають звернути увагу на марсіанські кратери — можливо, там вдасться знайти слід життя. яке так і не розквітло.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники NASA вирішили відмовитися від місця на російському космічному кораблі"Союз" для американських космонавтів. "Човен" повинен спрямувати екіпаж до Міжнародної космічної станції вже навесні. Це - фынансовы втрати перш за все для "Роскосмосу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?