Як насправді Трамп ставиться до Путіна - в США шокували новим зізнанням
Категорія
Політика
Дата публікації

Як насправді Трамп ставиться до Путіна - в США шокували новим зізнанням

Як насправді Трамп ставиться до Путіна - в США шокували новим зізнанням
Джерело:  online.ua

Міжнародну спільноту давно хвилювало питання, як насправді американський лідер Дональд Трамп ставиться до свого російського колеги Володимира Путіна. Як відомо, риторика чинного очільника Білого дому щодо Кремля завжди була дуже жорсткою та безкомпромісною, однак чимало американських політиків стверджують, що це просто гра на публіку. Так, нещодавно колишній радник президента Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон у своїх мемуарах розповів про те, що чинний президент США в приватних бесідах доволі часто скаржився на санкції та інші каральні заходи проти РФ, хоча публічно їх підтримував. Це зазначається в книзі Болтона "Кімната, де це сталося", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на СNN.

Болтон запевняє, що американський лідер постійно "бурчав і скаржився" на санкції, хоча на публіці їх пропагував.

"Після того, як США оголосили про перший раунд санкцій щодо Росії за отруєння колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля і його дочки у Великій Британії, Трамп захотів скасувати покарання, бо вважав, що воно занадто жорстке стосовно президента Росії Владіміра Путіна. Трамп велів Помпео зателефонувати Лаврову і сказати, що "якийсь бюрократ" опублікував санкції - дзвінок міг відбутися або ні", - розповідає Болтон.

Окрім того, політик поскаржився на те, що очільник Білого дому не дав випустити заяву з критикою Росії у зв'язку з десятою річницею вторгнення РФ в Грузію. Колишній радник з національної безпеки звернув увагу на те, що ці дії відображають те, наскільки Трампу було складно відокремити особисте ставлення від офіційних відносин. Що важливо розуміти, Болтон у мемуарах також заявляв про тиск Трампа на Володимира Зеленського, додавши, що він та інші впливові політики від 8 до 10 разів закликали президента відновити військову допомогу Києву.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Трамп зробив Путіну обурливу пропозицію  — він запросив главу Росії взяти участь в саміті "Великої сімки", звідки РФ виключили після окупації українського Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?