Як не панікувати через Омікрон та приготуватися до 2022 – поради експертки
Категорія
Культура
Дата публікації

Як не панікувати через Омікрон та приготуватися до 2022 – поради експертки

Як не панікувати через Омікрон та приготуватися до 2022 – поради експертки
Джерело:  online.ua

Як приготувати свій мозок та тіло до викликів наступного року розповідає Карисса Райнігер, підприємиця, що створила програму, яка допомагає власникам малого бізнесу ставити цілі та їх досягати.

Джерело: Entrepreneur

  1. Не панікуйте!

Якщо ми чомусь і навчилися з березня 2020 року, так це того, що ми дійсно не знаємо, що може статися.

Власники бізнесу, які переживають цей час з найбільшим успіхом, – це перш за все ті, хто зберігає спокій і робить все можливе, аби залишатися послідовними, незважаючи на злети й падіння. Наш перший інстинкт, коли ми не знаємо, що нас чекає – панікувати.

Треба пам’ятати, що, хоч ми і не можемо контролювати обставини, ми все ще маємо контроль над собою. Це допомагає залишатися заземленими.

Я розмовляла з власником малого бізнесу, який втратив 99% свого доходу в березні 2020 року, тоді він сказав мені дещо, про що я пам’ятаю досі. Він сказав: «Каріссо, економіка зупинилася, але я – ні. Я розберуся з цим». Обставини не визначають нас. У всьому є можливість і виклик. Контролюйте те, що можете.

  1. Візьміть паузу

Наша перша реакція, коли щось пішло не так — це діяти. Діяти – це чудово, але це має бути зроблено правильно.

Першим кроком до правильної дії є пауза. Це може бути рахунок до десяти перед відповіддю на питання, або ж цілий тиждень проведений з вимкненими девайсами.

Ми живемо в культурі, яка настільки зосереджена на швидкому реагуванні та дії, що нам потрібно свідомо працювати над паузами, щоб у нас був час подумати. Це стосується часу, в якому ми живемо, і хаосу, що наростає через Омікрон.

Фото: unsplash.com

  1. Поміркуйте

Рефлексія дає нам інсайти та допомагає побачити, чому ми вчимося на ходу. За останні 22 місяці нам було над чим подумати!

Кожному власнику бізнесу, якого я знаю, включаючи мене, доводилося стикатися з несподіваними обставинами, здавалося б, неможливими шансами та безперервними проблемами. У нас були і хороші дні, і погані дні, і все між ними.

У всьому цьому є так багато можливостей обміркувати та обробити те, що ми пережили. Саме в цих роздумах ми можемо знайти наші найкращі уроки та отримати найсильніші ідеї. Це потужний час року для роздумів та для вивчення уроків минулих місяців.

  1. Готуйтеся до 2022 року

Ніхто з нас не знає, чого очікувати в 2022 році, але ми можемо закластися, що він принесе ще більше невизначеності та сюрпризів, як хороших, так і поганих.

Перше, що потрібно кожному власнику бізнесу для 2022 року — це стійкість. Здатність швидко відновлюватися після труднощів. Як ми розвиваємо стійкість? Гарантуючи, що ми відпочиваємо та підтримуємо здоров’я.

Я відчула, що мені потрібно почати діяти і підготуватися до Омікрону, але мій мозок і тіло втомилися. Втома не налаштовує мене на успіх у 2022 році, і тому я зрозуміла, що найкраще, що я можу зробити для себе та свого бізнесу, — це відпочити до кінця 2021 року.

Омікрон кидає нам новий виклик і нагадує, що наша битва з Covid ще далека від завершення. У зв’язку з ситуацією, яку він створює, ще важливіше, щоб ми не панікували, зробили паузу, подумали й підготували наш мозок і тіло до 2022 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  науковці опублікували список продуктів, які рятують від стресу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?