Як нігерієць Україну "завойовував": Джеффрі Кенні про адаптацію та дует TVORCHI
Категорія
Культура
Дата публікації

Як нігерієць Україну "завойовував": Джеффрі Кенні про адаптацію та дует TVORCHI

Як нігерієць Україну "завойовував": Джеффрі Кенні про адаптацію та дует TVORCHI
Джерело:  online.ua

Уже 7 років мешкає в Україні Джеффрі Кенні, який став співзасновником гурту TVORCHI разом з Андрієм Гуцуляком. Він прибув з рідної Нігерії до Тернополя вчитися на медика, однак вже незабаром став відомим завдяки проходженню до фіналу нацвідбору на Євробачення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ukraїner.

Наразі нігерійська спільнота стала другою за чисельністю в загальній африканській діаспорі. На батьківщині Джеффрі цікавився вокалом та грою на кларнеті в оркестрі. У Тернополі він вирішив купити гітару та вчитися грати за допомогою YouTube.

Пізніше нігерійський студент вирішив спробувати вдачу у грі на вулицях міста.

"Одного разу я побачив незнайомих хлопців, які в центрі міста грали на вулиці. Я підійшов, запитав, чи хтось співає разом з ними. "Хочете, щоб я співав із вами?". І вони погодилися. Відтоді ми зустрічалися десятки разів і просто грали в центрі", - розповів сам Джеффрі.

Тоді студент чимало здивувався такій реакції місцевих жителів, його лякали знайомства на вулиці через дуже повільну та складну соціалізацію. Не всі українці володіють англійською, а от іноземець дуже соромився говорити українською, базовий рівень якої отримав на курсах.

Джеффрі познайомився зі згаданим вище Андрієм Гуцуляком на третьому курсі навчання. З 2018 до 2020 дует TVORCHI випустили три альбоми, виступали у Тернополі, Львові, Києві та брали участь у

Національному відборі на Євробачення. Фактично музика стала новим місцем для молодого іноземця в Україні.

Африканській молоді після прибуття в Україну треба проходити цілу низку адаптаційних етапів: клімат, харчування, суспільство. Цей процес стає легшим завдяки знайомству з українцями, вивченню української мови. Водночас такі люди збиваються у спільноти для спілкування про рідний дім.

Зараз на території Нігерії мешкають близько 250 етнічних груп, вони відрізняються за звичаями, мовою, релігійними аспектами. Джеффрі на тлі такої статистики стверджує, що в Україні набагато легше порозумітися, перш за все допомагає у цьому мова.

"Десь чотири або п’ять років тому, коли я сюди приїхав, я не відчував, що українці дуже відкриті, якщо чесно. Якби я створював музику тоді, то навряд вона була б такою популярною. Приємно бачити, як сьогодні українці насолоджуються українською музикою, яку виконує не українець. Це показує, що час все змінює", - резюмував Кенні.

Як повідомляв ONLINE.UA, медіапроєкт Ukraїner вирішив нарешті вийти за межі України та розповісти про наших земляків, які живуть, працюють, творять нове в інших точках світу.

Українка Оксана Линів стала героїнею серії історій завдяки своїй праці як диригентки оркестру. Наступного року вона стане диригенткою на Вагнерівському фестивалі — першою за 145 років його існування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?