Як отримати бустерний сертифікат COVID у Дії – покрокова інструкція
Категорія
Україна
Дата публікації

Як отримати бустерний сертифікат COVID у Дії – покрокова інструкція

Як отримати бустерний сертифікат COVID у Дії – покрокова інструкція
Джерело:  online.ua

У "Дії" вже можна завантажити сертифікат про щеплення бустерною дозою. Досі всі, хто вакцинувався утретє, користувались зеленим сертифікатом про повну вакцинацію від ковіду, і не могли довести бустер у разі необхідності.

Джерело: Дія, МОЗ

Як згенерувати бустерний сертифікат у Дії

Якщо ви отримали бустерну дозу, то потрібно заново згенерувати свої СOVID-сертифікати в Дії. Бустерна доза відображається в міжнародному сертифікаті, у внутрішньому лише продовжується термін дії.

Як згенерувати сертифікат про «третю» дозу

  • зайдіть у застосунок Дія

  • натисніть Послуги, далі СOVID-сертифікати

  • виберіть потрібний тип сертифіката та дайте згоду на передачу даних

Як тільки Дія знайде інформацію у відповідному реєстрі (ЕСОЗ), вам прийде сповіщення та сертифікати оновляться. Буде відображатися «третя доза» вакцини, а також зміниться строк дії сертифіката — на 270 днів.

Що робити, якщо сертифікат не підтягується

У МОЗ зазначили, що сертифікат не оновлюється автоматично. Для генерації нового документа потрібно в додатку Дія зайти в розділ Послуги та надіслати запит на отримання нового COVID-сертифіката. Він повинен з’явитися на вкладці Документи за кілька секунд.

У МОЗ повідомили, якщо бустер не підтягується навіть якщо перезамовили сертифікат, а залишається інформація тільки про перші дві дози, то є ймовірність, що під час внесення даних сталася помилка.

Щоб її виправити треба звернутися до лікаря, який робив щеплення та перевірити разом з ним правильність даних внесених до електронної системи охорони здоров’я, а саме для бустера: ревакцинація, 1-ша доза з 1-ої, причина вакцинації: щеплення за станом здоров’я (планово).

У застосунку буде відображатися два сертифікати. Один – новий, про бустерне щеплення. Другий – про дві дози вакцини, який був раніше. З 19 січня термін дії сертифікатів було скорочено до 270 днів в Україні та в ЄС, тому кінцева дата його чинності змінилася.

Нагадаємо, що 6 січня МОЗ ухвалив відповідне рішення. Бустерна доза вакцини відтепер доступна для всіх українців старше 18 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?