Як пакт Молотова-Ріббентропа. Прем'єр Польщі публічно викрив Меркель та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Як пакт Молотова-Ріббентропа. Прем'єр Польщі публічно викрив Меркель та Путіна

Як пакт Молотова-Ріббентропа. Прем'єр Польщі публічно викрив Меркель та Путіна
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький виступив з нищівною критикою колишньої лідерки Ангели Меркель та російського диктатора Володимира Путіна за домовленості про постачання енергоресурсів із Росії, провівши паралелі з пактом Молотова-Ріббентропа, який уможливив Другу світову війну.

Джерело:  PAP

Моравецький публічно розкритикував Меркель та Путіна

Польський прем’єр звернув увагу на те, що 17 вересня завжди буде нагадувати міжнародній спільноті про "зловісні наслідки російсько-німецького союзу".

Ми також нагадуємо собі про сучасні небезпеки німецько-російського альянсу. Саме цей союз призвів до можливості нападу Росії на Україну в першу чергу через ту кошмарну газову, сировинну політику, яку проводила Німеччина, – наголосив Матеуш Моравецький.

Окрім того, польський політик знову жорстко розкритикував рішення свого попередника на посаді – лідера опозиційної "Громадянської платформи" Дональда Туска за нібито проросійськість і зближення з Німеччиною.

Так само, як був пакт Молотова-Ріббентропа, про який ми дуже добре знаємо, так само, де-факто, був газовий і сировинний пакт Меркель-Путіна. І саме цей пакт призвів до залежності значною мірою значної частини Європи і призвів до катастрофи зокрема і в Польщі, і головним виконавцем цього пакту Меркель-Путін був Дональд Туск, – заявив Матеуш Моравецький.

Що важливо знати про відносини Варшави та Берліна

Як уже згадувалося раніше, польська влада хоче отримати від Німеччини 6 трильйонів 220 мільярдів злотих репарацій (1,32 трлн дол. - ред.), пов’язаних зі збитками, завданими під час Другої світової війни.

Однак, на переконання ФРН, питання репарацій і компенсації збитків від війни є закритим.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно Матеуш Моравецький публічно критикував офіційний Берлін за нерішучість, коли йдеться про необхідність показати силу Європи перед Росією, порівнявши її із шекспірівським Гамлетом.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?