Прем’єр Фінляндії прибув в Україну та оголосив про новий пакет допомоги
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем’єр Фінляндії прибув в Україну та оголосив про новий пакет допомоги

Прем’єр Фінляндії прибув в Україну та оголосив про новий пакет допомоги
Джерело:  online.ua

Фінляндія готує новий пакет військової допомоги для України. Від початку повномасштабного вторгнення таку допомогу надають вже 18 раз.

Джерело: Прем’єр Фінляндії Петтері Орпо під час  пресконференції   у Києві

Що входитиме у 18-й пакет допомоги від Фінляндії

У Київ із робочим візитом приїхав Прем'єр Фінляндії Петтері Орпо. Протягом його перебування у столиці лідери обговорювали питання безпеки, гуманітарної співпраці та перспектив спільної допомоги. Під час конференції було висловлено позиції, які є пріоритетними для України у майбутніх пакетах допомоги від Фінляндії.

Ми займаємося підготовкою аналогічного з попередніми за розміром, 18 пакета. Ми очікуємо позитивні відомості цього тижня. Це дуже добрий пакет на мою думку, там дуже потрібні матеріали, важка зброя, боєзапас до неї. Треба почекати ще кілька днів і ми про все дізнаємося, — сказав прем'єр Фінляндії.

Володимир Зеленський запросив Фінляндську Республіку розпочати перемовини стосовно двостороннього документа про безпекові гарантії для України.

Це вже друга зустріч Зеленського та Орпо. Раніше обидва лідери зустрічалися в Гельсінкі під час травневого візиту президента України до Фінляндії.

Допомога Фінляндії від початку повномасштабної війни

Фінляндія вже надала допомогу Україні в розмірі 1,7 мільярда євро, зокрема оборонних матеріалів на суму понад 1,2 млрд євро.

Фінляндія входить до групи країн, що приєдналися до декларації G7, ухваленої в липні, яка надає безпекові гарантії для України.

Нагадаємо, 6 липня Фінляндія оголосила про надання Україні 17 пакета військової допомоги. Він включатиме зенітну зброю та боєприпаси, рішення для його надання вже ухвалили.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?