Як повинна проходити демілітарізація РФ та чого чекати Україні від наступного Рамштайну — політолог Олександр Антонюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Як повинна проходити демілітарізація РФ та чого чекати Україні від наступного Рамштайну — політолог Олександр Антонюк

Як повинна проходити демілітарізація РФ та чого чекати Україні від наступного Рамштайну — політолог Олександр Антонюк
Джерело:  online.ua

Політолог Олександр Антонюк в ефірі Online.ua розповів про процес демілітаризації та денуклеаризації РФ та чого чекати від наступної зустрічі союзників у форматі Рамштайн в лютому.

Джерело:  ютуб-канал  Оnline.ua

Україна та партнери мають контролювати процес розброєння РФ 

Антонюк, зокрема, зазначив, що після остаточної поразки у війні проти України, Київ разом із іншими західними та регіональними партнерами повинен взяти під контроль процес розформування російської імперії та відповідні процеси розброєння та позбавлення кремлівських злочинців над тактичною та стратегічною ядерною зброєю.

Зокрема, політолог наголосив, що ніяка з новоутворених країн із складу РФ не повинна буде заволодіти ядерною зброєю.

Тому що в іншому випадку, якщо ті республіки будуть розпадатися, сама росія, і попадати під різні протекторати неконтрольовано, то ми знову-ж таки отримаємо неконтрольваний перебіг, де, в яких країнах буде ядерна зброя. Чи втримає її в руках Чечня? Тому що мова йде не про стратегічну зброю, а про тактичну, у тому числі, так, ядерну. Отакий процес світ повинен для себе зрозуміти, яким чином це контролювати. А це вже завдання для розвідок не тільки України, не тільки для сполучених штатів Америки. Це для розвідки Туреччини, по суті, Німеччини та Японії тощо, - зазначив Антонюк.

За його словами, має бути створено непублічну коаліцію для проведення процесів демілітаризації та денуклеаризації РФ та переформатування її політичного та територіального устрою.

Для того, щоб ми себе впевнено почували в майбутньому, наша задача – викинути з території, з кордонів 1991 року, тобто вийти на цю територіальну цілісність, те, що передбачено конституцією України; стати членом НАТО, досягнути розпаду російської федерації. Тому що Москву як центр впливу потрібно позбавити не тільки ядерної зброї, а ще й доступу до газових ресурсів, газових і нафтових. Тільки це єдиний спосіб можливості дати через років 40-50 тій країні, тому центру, по суті, стати цивілізованим, тобто на подобу цивілізації якоїсь, - підкреслив Антонюк.

Чи відвертаються від Кремля традиційні союзники 

Політолог зазначає, що за заявами представників Ірану про невизнання анексованих територій України російськими, включно з Луганською та Донецькою областей, у більш глибокій площині лежить фактично відмова постачати злочинній російській армії балістичні ракети.

Основне для мене, очевидне трактування – це ми можемо вважати, що скоріш за все такою заявою Іран відмовився постачати росії балістичні ракети. В цьому контексті, я вважаю, це позитивний момент. Все решта – це позиція Ірану, ну, поки що їхня дипломатія, їхня послідовність, на превеликий жаль, не є такою, якій можна довіряти. Тому що вони до останнього заперечували, що це їхні дрони, їхні шахеди атакують наші міста. Тому ч\я до цієї позиції б відмовився, ви знаєте, 50/50, - підкреслив Антонюк.

Політолог зазначив, що спецслужби та розвідка України, США та інших держав роблять все можливе, щоб РФ не отримала іранських ракет і наразі, це план вдається успішно реалізовувати, адже за переконливою інформацією, наразі російська армія не отримала жодної іранської ракети.

Чого чекати Україні від наступного Рамштайну у лютому місяці 

На думку Антонюка, буде остаточно закрите питання із поставками танків Україні.

Одже політолог очікує, що наступна зустріч союзників буде торкатись питань поставок ракет та авіації Україні.

Оце дуже важливий момент. Тому що з моменту, які тільки у нас з’явиться потужна авіація, натяки на неї, повірте мені, паритетність на фронті зміниться дуже різко. Якщо враховувати, як працює сьогодні наша авіація, ми її мали не таку вже й велику. По великому рахунку, ми для себе її відкрили з моменту 24-го лютого. Що москалі, що ми вважали, що в нас її нема. А виявляється, залишки радянського ще… літаків, озброєння тощо… І виявляється, що ми можемо цим ефективно боротися, - зазначив Антонюк.

Він припустив, що вже у березні або квітні в українських військових можуть з'явитись перші зразки західнох тактичної авіації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?