Як працюватимуть банки на Новий рік — пояснення від НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Як працюватимуть банки на Новий рік — пояснення від НБУ

Як працюватимуть банки на Новий рік — пояснення від НБУ
Джерело:  online.ua

У Національному банку визначили, як працюватимуть фінансові заклади в період новорічних та різдвяних свят. Певні обмеження ввели безпосередньо з 31 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу фінансового регулятора.

За оприлюдненими деталями, система електронних платежів працюватиме 30 грудня до 24:00, а валютний ранок, депозитарій чи інші системи НБУ функціонуватимуть у звичному режимі.

"31 грудня 2020 року до 13:00 через СЕП здійснюються лише платежі між банківськими установами, підпорядкованими одній юридичній особі, а також платежі від учасників СЕП до НБУ та органів Державної казначейської служби і платежі від НБУ та органів Державної казначейської служби на адресу усіх учасників СЕП. Валютний ринок України працює з урахуванням особливостей роботи СЕП, викладених у регламенті. Банківський день у СЕП закінчується о 13:00", - говориться у заяві.

З 1 січня банківський день у СЕП офіційно стартує о 09:00

"1-3 січня 2021 року включно учасники СЕП самостійно приймають рішення про дату початку роботи в системі відповідно до власних потреб та потреб своїх клієнтів. Міжбанківські перекази через СЕП у цей період здійснюються з датою банківського дня 4 січня 2021 року. У цей період Депозитарій Національного банку не працює, а банки не здійснюють операції з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти на валютному ринку України, у тому числі зі своїми клієнтами", - пояснили у пресслужбі.

У період з 4 до 6 січня банківська система разом із СЕП функціонуватиме у звичайному режимі. День роботи системи 8 січня переноситься на 16-те.

"16 січня 2021 року міжбанківські перекази через СЕП здійснюються з датою банківського дня 16 січня 2021 року. 17 січня 2021 року міжбанківські перекази через СЕП здійснюються з датою банківського дня 18 січня 2021 року", - додали в НБУ.

З 31 грудня 2020-го до 4 січня 2021-го років в Україні офіційний курс гривні до іноземної валюти разом з обліковою ціною банківських металів дорівнюватиме показникам, встановленим 30 грудня.
Банки в разі потреби проводитимуть касові операції з 1 до 3 січня, а також з 7 до 10 числа.

Як повідомляв ONLINE.UA, 14 грудня українці можуть подавати заявки на виплату карантинної компенсації в розмірі 8 тисяч гривень. Ці виплати Кабмін ввів для ФОП і їх найманих працівників, які будуть змушені перепинити свою діяльність на період січневого локдауна. Подати заявку на отримання карантинної допомоги можна до 31 грудня 2020 року, але почнуть виплачувати допомогу вже з 21 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?