Як Путін став президентом: опубліковані резонансні документи і стенограми
Категорія
Політика
Дата публікації

Як Путін став президентом: опубліковані резонансні документи і стенограми

Як Путін став президентом: опубліковані резонансні документи і стенограми
Джерело:  online.ua

В США опублікували документи, пов'язані з російсько-американськими відносинами, в тому числі стенограми розмов Білла Клінтона з Борисом Єльциним. Їх оприлюднила Президентська бібліотека імені Білла Клінтона, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Вказано, що 8 вересня 1999 року Єльцин телефоном заявив Клінтону про те, що вибрав своїм наступником Володимира Путіна. Варто зазначити, що це сталося майже за місяць після телезвернення Єльцина, в якому він заявив, що підтримає Путіна на майбутніх президентських виборах.

"Я зрозумів, що він надійна людина, добре розбирається в тому, що перебуває у сфері його відповідальності. При цьому він ґрунтовний і сильний, дуже товариський і може легко встановлювати добрі стосунки і знаходити контакт з партнерами", – сказав тоді Єльцин про Путіна Клінтону.

Пізніше, 19 листопада того ж року, Клінтон поцікавився у російського колеги про те, хто переможе на виборах президента Росії.

"Путін, звісно. Він буде моїм наступником. Він демократ і знає Захід", – заявив Єльцин.

Він також додав, що Путін - "жорсткий, у нього є внутрішній стрижень" і він "продовжить лінію Єльцина, орієнтовану на демократію і розширення контактів Росії".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що авторитетне американське видання The Washington Post зазначає, що негативна реакція громадськості на план уряду щодо підвищення в Росії пенсійного віку оголила деякі можливі тріщини у фундаменті популярності глави Кремля Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?