Як РФ імітує демократію під час "виборів" на окупованих територіях — відповідь Федорова
Категорія
Україна
Дата публікації

Як РФ імітує демократію під час "виборів" на окупованих територіях — відповідь Федорова

Як РФ імітує демократію під час "виборів" на окупованих територіях — відповідь Федорова
Джерело:  online.ua

У останній день серпня російські загарбники розпочали фейкові "місцеві вибори" на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Джерело: міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафона

Як РФ імітує демократію під час "виборів" на окупованих територіях

За його словами, відмова українців на ТОТ брати участь у агітації чи організації відповідних заходів змусила РФ привозити так званих наглядачів, агітаторів та організаторів з тимчасово окупованого нею Криму чи власної території. До того ж, попри допуск до "виборів" чотирьох партій, окупанти дійсно дають можливість просуватися лише одній – конкуренція там відсутня.

Третій день поспіль ворог імітує демократію під назвою "вибори". Змушує мешканців голосувати під дулом автомата. Привіз масовку з росії. Зганяє бюджетників на "виборчі дільниці". Створив видимість альтернативи з "опозиції", яка насправді є маріонеткою Кремля. Дозволяє агітувати тільки пропутінській партії "Єдина Росія" і вже намалював їй "рекордну підтримку" у 89% голосів, – розповів Федоров.

Мер Мелітополя запевнив, що росіяни брешуть, нібито результати голосування визнає міжнародна спільнота, й нагадав про минулорічний псевдореферендум. За його словами, усе це не має нічого спільного з реаліями життя після звільнення наших земель від ворожих солдатів. "Фарс", який влаштував агресор, та інші фейки Кремля не змінять планів українських військових щодо деокупації.

Сьогодні ворог намагається збирати якимось чином голоси – у оточенні військових, хоч на капоті, хоч в полісадніку, хоч якось зібрати якісь голоси. І звичайно ж, ви, ті, хто залишилися на тимчасово окупованій території, продовжуйте чинити спротив, – закликав Федоров.

Псевдовибори на окупованих територіях України

Російські окупанти готуються провести псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України 8-10 вересня.

У Мін’юсті України наголомили, що ці вибори є таким самим фарсом, як і псевдореферендуми.

Росія не має жодних законних підстав для таких дій на території України. росія, її політичне керівництво та всі, хто причетний до організації цих так званих виборів, відповідатимуть за наслідки своїх незаконних дій.

У ГУР нагадали, що усіх причетних до незаконного проведення виборів буде притягнуто до відповідальності згідно із законодавством України та нормами міжнародного права.

Там закликали українців повідомляти про колаборантів та псевдодепутатів через офіційний бот "Повертаємо своє".

Читайте також:

  • ГУР закликало українців в окупації передавати дані про псевдовибори росіян

  • Росія готується до проведення виборів на окупованих територіях України

  • Пєсков уже анонсував результати президентських виборів у Росії

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?