Як схуднути до літа без шкоди для здоров'я: в МОЗ дали поради українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Як схуднути до літа без шкоди для здоров'я: в МОЗ дали поради українцям

Як схуднути до літа без шкоди для здоров'я: в МОЗ дали поради українцям
Джерело:  online.ua

З початком весни багато українців зважуються на так звані "марафони схуднення", щоб бистро та ефективно схуднути до літа. Але суворі дієти і виснажливі тренування небезпечні для здоров'я та руйнівні для організму.

В.о. глави МОЗ України Уляна Супрун дала поради українцям, як схуднути до літа, але без шкоди для здоров'я, повідомляє ONLINE.UA.

На своїй сторінці в соцмережі Супрун написала, що практично всі суворі дієти передбачають зниження денної норми калорій до 1000 одиниць із забороною вживання жирів і вуглеводів. Ці дієти для швидкого і ефективного результату схуднення поєднують з інтенсивними тренуваннями.

"Такий режим дійсно веде до стрімкого схуднення. У цей час людина відчуває сильний дефіцит калорій і тіло повинно витрачати запаси жиру. Такі дієти називають руйнівними", - написала Супрун.

Вона підкреслила, що в результаті "марафону схуднення" у людей виникають слабкість і запаморочення, втрата м'язів, нестача мікроелементів, камені в жовчному міхурі, а також збільшуються ризики передчасної смерті в результаті серцево-судинних захворювань.

Щоб уникнути подібних негативних наслідків суворих дієт та інтенсивних тренувань, Супрун рекомендує українцям за іншою методикою приводити своє тіло в норму. За її словами, щоб безпечно схуднути до літа досить тренуватися в той час, який підходить до хронотипу людини - "якщо ваш комфортний період пробудження 8 або 9 ранку, не варто брати участь в марафоні, де треба бігати на світанку".

Також Супрун радить відмовитися від непотрібних солодощів і смаженої їжі. При цьому вона вважає, що повністю відмовлятися від улюбленої їжі для ефектного схуднення не варто - "їжте все, що любите, але в меншій кількості", пише Супрун. У період схуднення в.о. МОЗ України рекомендує більше гуляти і робити легкі пробіжки, а також повноцінно спати - "саме здоровий сон відновлює баланс лептину та греліну і втамовує відчуття голоду, а також зменшує тривожність, через яку багато хто "заїдає" стрес".

"Якщо маєте постійні проблеми з вагою - це привід звернутися до сімейного лікаря. Цілком імовірно, що причина набору ваги не тільки в способі життя, раціону або нестачі руху", - резюмувала Супрун.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що західні дієтологи назвали продукти, які допомагають позбутися від жиру на животі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?