Як США ставляться до критики Зеленського щодо НАТО — відповідь Держдепу
Категорія
Політика
Дата публікації

Як США ставляться до критики Зеленського щодо НАТО — відповідь Держдепу

Як США ставляться до критики Зеленського щодо НАТО — відповідь Держдепу
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан запевнила, що Україна та Штати залишаються друзями, а відносини між країнами міцні як ніколи. Саме так вона прокоментувала чутки про те, що під час саміту НАТО у Вільнюсі делегація США нібито розлютилася через твіт президента України Володимира Зеленського, у якому той розкритикував Альянс за нерішучість.

Джерело: "Радіо Свобода"

У Держдепі відреагували на критику Зеленського щодо НАТО

За словами Калан, офіційний Вашингтон з розумінням ставляться до слів Зеленського, адже він робить усе можливе, щоб його країна перемогла у війні з Росією.

Ми усі розуміємо, що Зеленський робить все можливе, щоб захищати свою країну і щоб Україна мала зброю та допомогу. Ми розуміємо, що він хоче по максимуму. Була можливість під час зустрічі Зеленського і Байдена за зачиненими дверима обговорити реальну ситуацію. Я можу сказати, що ми дуже гарні друзі та розуміємо одне одного, – зазначила представниця команди Ентоні Блінкен.

Чому спалахнув конфлікт між Зеленським та членами НАТО

11 липня, на шляху до Вільнюса, глава держави Володимир Зеленський повідомив у Твіттері, що наразі у блоці немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу.

Команда українського лідера у такий спосіб намагалася вплинути на фінальне рішення Альянсу, однак це лише розізлило членів блоку.

Згідно з даними журналістів, найбільше обурилася американська делегація.

Коли Зеленський прибув на саміт у вівторок увечері, його відверто розкритикували інші лідери. Під час спільної вечері його закликали "охолонути" й оцінити весь пакет рішень щодо України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?