Як та для чого путін створив ідеологію рашизму — Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Як та для чого путін створив ідеологію рашизму — Свідомі про несвідоме

Як та для чого путін створив ідеологію рашизму — Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Що спільного у рашизму та сектанства, та як путіну вдалося перетворити 145 мільйонів людей на зомбі і вбивць обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач. 

Джерело:  ютуб-канал online.ua

На переконання академіка Української академії наук Віталія Луньова, російський диктатор володимир путін абсолютно свідомо створював ідеологію рашизму та зомбував людей.

Очільнику кремля вдалося це зробити максимально швидко, оскільки суспільство було до цього готовим.

Як у росії виникла ідеологія рашизму

За словами Віталія Луньова, в росії з’явився клас людей, зокрема максимально освічених, досвідчених, які за останні кілька десятків років побували в США, в Європі та побачили, в яких умовах можуть жити люди.

Окрім того, у країні-агресорці сформувався також клас людей, які, грабуючи свою державу, стали мільйонерами та мільярдерами.

Після цього почалася боротьба цих двох класів, які не могли уживатися між собою, адже одні, де-факто, були інтелектуалами, а інші — заможним бидлом. Що важливо розуміти, конфронтації тривають й досі.

А звичайний народ, який не дотягує до своєї великої культури, продовжує погоджуватися на ідеї примативності. Що такое примативність? Це нездатність контролювати агресію, це задоволення від спостерігання за насиллям над іншими, це великі лінощі, це імпульсивність, це забобонність і небажання розвиватися. От власне в такому середовищі формується ідеологія рашизму, — пояснює академік Української академії наук.

Окрім того, російський народ доволі довго жив у самообміні, вірячи в те, що у нього якийсь "свій особливий історичний шлях".

Що спільного у рашизму та сектанства

Віталій Луньов звертає увагу на те, що рашист – це лише віруюча людина з певною ідеологією, яку вона сама навіть не розуміє.

А не розуміє тому, що, з одного боку, знаходиться під примусом бажання тирана, а з іншого боку – живе в постійній параної.

Ні для кого не секрет, що саме параноя завжди підштовхує до пошуку "ворога". У такому стані суспільство готове поклонятися своєму вождю-тирану.

Це на першому етапі. А на другому етапі суспільство починає бачити, як його вже починають притягувати до стінки, як з ним вже починають розправлятися, карати його за оці дії. Тоді росіяни починають виключно інстинктом самозбереження без ідеології, без нічого, просто себе захищати і підтримувати оцю тиранію. Фактично це той сценарій, за яким готують рашистів. Це фактично таке сектанство, оскільки воно протиставляє себе цивілізації, суспільству, демократії, нормальним цінностям, – пояснює академік Української академії наук Віталій Луньов.

Вас може зацікавати: Боягузливий шовінізм: як росія намагається спровокувати українців ракетним терором

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?