Торгова війна між США та Китаєм загрожує економіці України
Категорія
Україна
Дата публікації

Торгова війна між США та Китаєм загрожує економіці України

Торгова війна між США та Китаєм загрожує економіці України
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Митна служба КНР оприлюднила статистичні дані за січень-серпень 2019 року, які свідчать про поглиблення торговельної війни між Китаєм та Сполученими Штатами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

Зокрема, за підсумками перших восьми місяців цього року обсяг двосторонньої торгівлі між КНР і США склав 355,6 млрд доларів, скоротившись у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 13,9%.

Китай експортував до Сполучених Штатів товарів на загальну суму 275,5 млрд, доларів, а імпортував трохи більше, ніж на 80 млрд доларів. Таким чином, негативне сальдо економіки США становить майже 195 млрд доларів.

Усього з січня до серпня 2019 року оборот зовнішньої торгівлі Китаю склав 20,23 трлн юанів (2,87 трлн доларів). Це на 3,6% більше, ніж минулого року. При цьому китайський експорт у річному обчисленні зріс на 6,1% – до 10,95 трлн юанів (1,56 трлн доларів). Імпорт піднявся на 0,8% і склав 9,18 трлн юанів (1,31 трлн доларів).

Поглиблення торгової війни між КНР та США може привести до початку рецесії світової економіки. На Україні це відобразиться в зниженні цін на енергоносії, що є позитивним фактором для економіки. З іншого боку, можуть впасти ціни та обсяги експорту металургійної продукції. Підприємства гірничо-металургійного комплексу є одними з основних донорів валютної виручки в нашій країні.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому стало відомо, що Україна витіснила США з китайського ринку сільгосппродукції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?