Як у Польщі маніпулюють ставленням до українців перед виборами — відповідь експертів
Категорія
Політика
Дата публікації

Як у Польщі маніпулюють ставленням до українців перед виборами — відповідь експертів

Як у Польщі маніпулюють ставленням до українців перед виборами — відповідь експертів
Джерело:  online.ua

Напередодні низка українських ЗМІ опублікувала матеріали, у який йшлося про нібито зменшення готовності поляків допомагати біженцям з України. Проте в польському опитуванні, яке провели перед осінніми виборами, знайшли маніпуляції.

Джерело: INFOlight

Що відомо про польське опитування про українців

Експерти INFOlight проаналізували публікацію польського видання  Rzeczpospolita, у якому розповідається про опитування.

Видання підкреслює, що опитування “Сприйняття громадськістю біженців з України, мігрантів та заходів, вжитих урядом Матеуша Моравецького” має дуже малу вибірку як для загальнопольського дослідження.

Також польські ЗМІ пишуть, що ”Переважна більшість респондентів, які відчули зміни, вважають, що їхнє ставлення до біженців з цієї країни погіршилося з 68% до 85%“.

Експерти зазначають, що у матеріалі маніпулюють цифрою в 85% погіршення ставлення, хоча це стосується лише 26% опитуваних.

Поляки готові приймати біженців з України

Rzeczpospolita також пише, що з більшість поляків (55%) виступають проти додаткової допомоги Україні, а 68% опитаних поляків виступають за те, щоб приймати біженців з України до тих пір, поки вони не зможуть повернутися у свою країну.

Експерти зазначають, що, зважаючи на кількість допомоги Україні від Польщі, на збільшення допомоги справді не варто.

Проте 68% тих, хто готовий приймати біженців є доволі красномовною цифрою.

INFOlight підкреслює, що назва дослідження містить очевидний політичний та передвиборчий підтекст, оскільки згадує Матеуша Моравецького.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?