Це не свято. Як українці ставляться до 9 травня — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Це не свято. Як українці ставляться до 9 травня — відео

Це не свято. Як українці ставляться до 9 травня — відео
Джерело:  online.ua

Журналістка online.ua Вікторія Бєлік розпитала киян про ставлення до 9 травня та поцікавилася, які міфи про Другу світову війну вони знають та чого бажають росіянам.

Джерело: ютуб-канал online.ua

9 травня — свято чи символ трагедії

Друга світова війна стала найбільш кривавою та жосткою в історії людства.
Ставлення ж росії до війни яка забрала мільйони життів кардинально різниться з цивілізованим світом.

Замість вшанування пам’яті загиблих вони продовжують танцювати на кістках та щорічно влаштовують “побєдобєсіє” на парадах 9 травня. Українці на відміну від росіян вкладають інший сенс у цей день.

Журналістка Віка Бєлік опитала киян з приводу їх ставлення до 9 травня.

Абсолютна більшість опитаних заявили, що не вважають цю дату святом, а навпаки відносяться до нього як до великої трагедії через смерті мільйонів людей.
Крім того, кияни заявили, що відзначатимуть День пам’яті, який в Україні та Європі саме 8, а не 9 травня.

Це не свято, це більше день пам’яті, особливо 8 травня, як у нас, — зазначає жителька Києва.

Крім того, багато мешканців міста відзначили, що на їх думку з приводу відношення до Другої світової війни вплинули саме оприлюднені таємні документи, які розкрили жорстоку правду про СРСР.

Зеленський підписав указ про святкування в Україні Дня Європи 9 травня

У своєму зверненні на честь Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні президент України Володимир Зеленський повідомив, що 9 травня в Україні запроваджується День Європи.

Президент повідомив, що підписав відповідний указ, і щороку відзавтра, 9 травня, Україна буде вшановувати історичну єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?