РФ не може координовано оборонятися по всій лінії фронту — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ не може координовано оборонятися по всій лінії фронту — ISW

РФ не може координовано оборонятися по всій лінії фронту — ISW
Джерело:  online.ua

Американські аналітики сумніваються, що Росія може координувати послідовну оборонну кампанію на всій лінії фронту, оскільки начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов поступився вимогам надати найманцям ПВК "Вагнер" боєприпаси.

Джерело: ISW

Кадиров підтримав шантаж Вагнера щодо Бахмута

Аналітики зазначають, що 6 травня глава Чечні Рамзан Кадиров опублікував листа з проханням перекинути чеченські підрозділи «Ахмат» з «інших напрямків» на позиції Вагнера на Бахмутському напрямку.

Лист Кадирова до Путіна оминув російське командування, і виведення чеченських сил з інших частин театру, ймовірно, становило ризик для російських оборонних ліній, ризик, на який Герасимов і Шойгу, або Путін, схоже, не хотіли йти, - йдеться у звіті.

Підрозділи «Ахмата» раніше помітили в районі Білогорівки на лінії Сватове-Кремінна та в Запорізькій області. Їх вихід з цих позицій міг підірвати оборонні приготування Росії напередодні запланованих українських контрнаступів.

Герасимов не контролює російських командирів

 Вочевидь успішні спільні спроби шантажу Кадирова та Пригожина ще більше вказують на те, що Герасимов насправді не контролює всі російські сили в Україні, незважаючи на те, що він номінальний командир, - повідомили аналітики.

Аналітики зазначають, що, ймовірно, Герасимов намагався взяти під контроль усі російські нерегулярні сили взимку 2023 року, але зазнав невдачі в цій спробі.

Очевидна потреба Герасимова вести переговори з підлеглими командирами та здатність цих командирів примусити його руку свідчить про те, що проблеми з ланцюгом командування мають значний вплив на здатність російських військових вести злагоджені операції на фронті, - йдеться в звіті.

За оцінокю аналітиків, Пригожин і Кадиров, здається, здатні в основному приймати незалежні рішення щодо своїх сил, незважаючи на те, що Герасимов має командувати будь-яким російським підрозділом.

Схоже, що російське військове командування дедалі більше делегує відповідальність за різні сектори фронту в Україні різним російським командирам, у той час як влада командувача Герасимова продовжує слабшати.

Така послаблена здатність Герасимова контролювати своїх командирів, ймовірно, ще більше обмежить здатність російської армії проводити узгоджені операції.

ISW оцінює, що Путін навряд чи усуне Герасимова з посади головного командувача через міркування репутації, і тому публічний бшантаж Пригожина та Кадирова щодо Герасимова може мати тривалий вплив на владу командувача російськими військами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?