Як Україна буде використовувати танки Abrams на полі бою — відповідь Буданова
Категорія
Україна
Дата публікації

Як Україна буде використовувати танки Abrams на полі бою — відповідь Буданова

Як Україна буде використовувати танки Abrams на полі бою — відповідь Буданова
Джерело:  online.ua

Україна буде використовувати американські танки Abrams на полі бою лише для конкретних і добре розроблених операцій, зважаючи на замінованість окупованих територій росіянами.

Джерело: The Drive

Буданов розкрив плани України щодо танків Abrams 

Начальник ГУР Кирило Буданов зазначає, що щільне мінування окупантів не дозволяє Україні використовувати бронетехніку.

Її використовують лише для евакуації або для швидкого транспортування піхотних команд до певного місця, але вона не бере участі в бойових діях.

Говорячи про прибуття 31 американського танку Abrams до України, Буданов зазначив, що їх з нетерпінням чекають.

Відповідаючи на питання про те, чи будуть вони мати значення на полі бою, начальник ГУР каже, що їх слід використовувати дуже спеціально для дуже конкретних і добре розроблених операцій.

Тому що якщо вони використовуються на передовій і просто в загальновійськовому бою, вони не проживуть дуже довго. Їх потрібно використовувати в проривних операціях, але дуже добре підготовлених.

На питання, чи впевнений він в цьому, зважаючи на ситуацію під Малою Токмачкою у червні, де було знищено кілька одиниць української бронетехніки, Буданов відповів, що було знищено не так багато техніки.

Було багато пошкодженої техніки. І наразі вона відремонтована. Кількість знищених була не такою великою. Але це саме той приклад, про який ми щойно говорили. Тож якщо ми просто розгорнемо якусь батальйонну танкову групу десь на полі бою, доки вона потраплятиме під обстріл артилерії, вона буде вражена.

Коли Abrams прибудуть в Україну

22 вересня президент США Джо Байден оголосив про новий пакет допомоги України і заявив, що перші танки Abrams прибудуть в Україну наступного тижня.

Сьогодні я схвалив наступний транш американської безпекової допомоги Україні, включаючи більше артилерії, більше боєприпасів, більше протитанкового озброєння. Наступного тижня перші американські танки "Абрамс" будуть доставлені в Україну.

Нагадаємо, що 25 січня Байден підтвердив намір США передати Україні 31 танк M1 Abrams.

Читайте також:

  • Білий дім анонсував новий пакет військової допомоги Україні

  • Танки Abrams незабаром опиняться на полі бою в Україні — Остін

  • Данілов заявив про нові поставки танків Abrams Україні

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?