Танки Abrams незабаром опиняться на полі бою в Україні — Остін
Категорія
Україна
Дата публікації

Танки Abrams незабаром опиняться на полі бою в Україні — Остін

Танки Abrams незабаром опиняться на полі бою в Україні — Остін
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, американські танки Abrams вже невдовзі опиняться на полі бою в Україні.

Джерело: засідання у форматі "Рамштайн"

Що відомо про прибуття танків Abrams в Україну 

Остін зазначив, що США здіснюють і будуть здійснювати потужний вклад у захист України.

Тому ми будемо тісно співпрацювати з українськими партнерами, аби всю допомогу, яку ми надаємо Україні, використовували ефективно та належно.Ми говоримо про танки Abrams, які уже ось-ось будуть на полі бою в Україні, - зазначив очільник Пентагону.

Сполучені Штати пообіцяли передати Україні 31 танк Abrams. Спочатку у Вашингтоні анонсували передачу версії M1A2, але пізніше через довгі терміни постачання надати захотіли версію M1A1.

У засіданні приймають участь глава Міноборони України Рустем Умеров, глава Пентагону Ллойд Остін, керівник генштабу армії США, генерал Марк Міллі.

Час працює проти Путіна, - зазначає Остін.

Що відомо про очікування України

Напередодні засідання на Україні і на Заході все частіше обговорюють, коли ж США зважаться на передачу далекобійних ракет ATACMS. Аналогічного рішення чекають від Німеччини по Taurus.

Частина союзників оголосила про допомогу, не чекаючи зустрічі. Наприклад, Данія надасть найбільший пакет допомоги на понад 800 млн доларів з танками, БМП і зенітними гарматами. А Литва пообіцяла 1,5 млн патронів.

Повідомлялося, що зміна Міністра оборони не вплине на відносини з союзниками. Призначений на цю посаду Рустем Умеров ще минулого тижня зв'язався з американським колегою Ллойдом Остіном. Сторони обмінялися думками щодо нагальних потреб України, обговорили порядок денний "Рамштайну" і домовилися залишатися в тісному контакті.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?