Як Україні вдалося переконати країни-скептики ЄС щодо статусу кандидата — пояснює Жовква
Категорія
Політика
Дата публікації

Як Україні вдалося переконати країни-скептики ЄС щодо статусу кандидата — пояснює Жовква

Як Україні вдалося переконати країни-скептики ЄС щодо статусу кандидата — пояснює Жовква
Джерело:  online.ua

Заступник очільника ОПУ Ігор Жовква нарешті пояснив, що змусило країни-скептики, такі як Данія та Швеція, змінити думку і підтримати надання нашій країні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу.

Джерело: "НВ"

Як вдалось переконати країни-скептики ЄС щодо статусу кандидата

Як стверджує Ігор Жовква, ключову роль у цьому процесі відіграла робота українського лідера Володимира Зеленського і усіх тих представників, яких глава держави визначив відповідальними за ці та інші країни.

За словами представника ОПУ, команда президента нарешті змогла побачити та оцінити реальну ситуацію, яка існує.

Зауваження тих країн, які ви назвали, стосувалися, наприклад, реформи у сфері антикорупційної політики і реформи у сфері судової системи. Вони отримали достатньо матеріалів, які розкрили, де є Україна на нинішньому етапі. Побачили, що Україна може виконати ті рекомендації, які прописані у висновках ЄК, - розповідає Ігор Жовква.

Ігор Жовква (фото — president.gov.ua)

Він також звернув увагу на те, що головним фактором стали виступи Володимира Зеленського у парламентах країн і присутність українських громадян у цих державах. За словами Жовкви, він дуже часто бачить у різних містах ЄС багато українських прапорів на кожному адміністративному будинку, на вікнах будівель, багато українців на вулицях.

Представники цих країн бачили, що українці такі самі, як і вони. Вони працьовиті, мають відповідну освіту, досвід, знання, хочуть працювати, вивчають мову. Звісно, вони готові повернутися в Україну після закінчення війни, але на сьогодні вони вже інтегровані у європейські суспільства: в данське, шведське, іспанське, нідерландське - до кожної із 27 країн, - наголосив представник команди Зеленсьокого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?