Як уникнути піку епідемії коронавірусу: у МОЗ назвали свій варіант
Категорія
Україна
Дата публікації

Як уникнути піку епідемії коронавірусу: у МОЗ назвали свій варіант

Як уникнути піку епідемії коронавірусу: у МОЗ назвали свій варіант
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні можна уникнути пікового стрибка захворюваності COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його традиційний брифінг від 30 квітня.

За словами топ-посадовця, пік епідемії — це момент, коли медична система не може допомагати усім хворим через завелику їхню кількість.

"У нас карантин було введено дуже швидко, коли було лише чотири хворих, саме тому вдалось втримати ситуацію. Завдяки таким обмеженням ситуація контрольована, вдалося уникнути піку захворюваності і навантаження на медичну систему. Якщо ми будемо дослухатися до порад наших фахівців, інфекціоністів, епідеміологів, вірусологів, які беруть участь у розробці карантинних обмежень, то зможемо цього уникнути і далі", - пояснив Степанов.

У МОЗ зауважили, що збільшення порушень дистанційного режиму спостерігають наразі у Києві.

Нагадаємо, карантин в Україні триватиме до 11 травня. Попередньо пік епідемії прогнозували на кінець квітня чи початок травня, їх могло нібито бути два. Ці періоди обрали через святкування Великодня 21 квітня — коронавірус міг проявити себе через певний час після масових порушень правил.

Станом на 30 квітня українські лікарі підтвердили вже 10 406 випадків нового коронавірусу. Приріст за добу збільшився та сягнув 540.

Як повідомляв ONLINE.UA, своєю чергою заступник очільника МОЗ Віктор Ляшко стверджує, що Україні вдалося обійти стрибок захворюваності COVID-19. Наразі Україна нібито знаходиться на плато, яке, з усім тим, може бути довшим, ніж в країнах, де був зареєстрований пік пандемії. Головний запобігальним фактором посадовець назвав введений карантин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?