Як відбувається затемнення на Юпітері - вражаюча світлина
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як відбувається затемнення на Юпітері - вражаюча світлина

Як відбувається затемнення на Юпітері - вражаюча світлина
Джерело:  online.ua

Космічний апарат JunoCam показав як виглядає аналог сонячного затемнення на Юпітері. Варто зазначити, що апарат розміщений на борту космічного корабля Juno, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Science Alert.

Також вказано, що зображення, яке передав JunoCam, обробив інженер-програміст NASA Кевін Джилл. Він обробив інші чудові зображення Юпітера.

"Зображення Юпітера Juno зробив на висоті близько 8000 км над поверхнею Юпітера. Апарат зробив фото тіні, яку відкидає на поверхню планети супутник Іо. Насправді те ж саме, що сонячне затемнення на Землі. Але через величезну різницю в розмірах Землі і Юпітера тінь здається більш відповідним терміном", - сказано в повідомленні.

Юпітер - це 5 та найбільша планета Сонячної системи. Юпітер більш ніж удвічі масивніший за всі інші планети разом узяті. Також ця планета майже в 318 разів масивніша за Землю. Юпітер має 79 супутників, найбільші з яких — Іо, Європа, Ганімед та Каллісто.

Як повідомляв ONLINE.UA, орбітальний телескоп Hubble продемонстрував свіжу світлину Сатурна. Газовий гігант повстав перед астрономами у всій своїй красі, оточений кільцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?