Сатурн з кільцями: телескоп Hubble зробив нове яскраве фото
Категорія
Технології
Дата публікації

Сатурн з кільцями: телескоп Hubble зробив нове яскраве фото

Сатурн з кільцями: телескоп Hubble зробив нове яскраве фото
Джерело:  online.ua

Американське космічне агентство NASA продемонструвало свіжу світлину, що зафіксувала Сатурн в оточенні його відомих кілець. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

Астрономи зробили фотографію за допомогою апарату Hubble, що знаходиться на орбіті Землі та дозволяє спостерігати за космосом не через "брудне скло" атмосфери.

Наразі Сатурн знаходиться у так званому протистоянні з нашою планетою, тож відстань між ними мінімальна. Наскільки це взагалі доречно згадувати, бо розділяє нас від 1195 до 1660 мільйонів кілометрів.

Представники NASA відзначили зникнення урагану у північному полярному регіоні газового гіганта. Незмінним залишився велетенський шторм у тій самій частині планети. Він має форму гексагону та став однією з особистих ознак.

Нагадаємо, Сатурн - шоста планета від Сонця у нашій системі. Він має 62 супутники й так звані кільця, що складаються з пилу та уламків.

Як повідомляв ONLINE.UA, астрономи знайшли на околиці нашої галактики зірку, яка не підходить за своїми показниками для цього місця. Вони з'ясували, що світило потрапило у відповідну локацію через гравітаційний вплив надмасивної чорної діри. Остання "змусила" об'єкт переміщуватися, поглинувши напередодні першу зірку з подвійної системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?