Чи може світ змінити мислення росіян — академік Української академії наук Віталій Луньов
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи може світ змінити мислення росіян — академік Української академії наук Віталій Луньов

Чи може світ змінити мислення росіян — академік Української академії наук Віталій Луньов
Джерело:  online.ua

Більшість росіян беззастережно вірять пропаганді кремля, попри жахливі злочини їхньої влади. Як вплинути на свідомість громадян рф обговорили у новому випуску циклу ефірів "Свідомі про несвідоме" доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Як вплинути на мислення росіян та донести правду

Експерти торкнулися питання, що має статися, щоб "вузлик" довіри росіян розірвався і вони стали готові сприймати правду.

Росіяни кажуть, що якби не було росії то не було б світу, так, чи там світ абсолютно був би інакший. Вони забувають, що вони є лише там невеликою часткою в світовій економіці, там кілька відсотків на фоні інших держав, - зазначив Віталій Луньов.

Він зазначив, що "вузлик", який може щось змінити, буде пов'язаний лише з можливостями такого активного впливу на росію надалі через санкції, а потім навіть через те, що з'являться якісь нові фронти навколо росії.

Спікер також додав, що свідомість російських громадян зможе сприймати правду, коли вони будуть готові розпочати "рятувати себе", але не локально, а з перспективою на майбутнє.

І це для світу буде такий вузлик, яким, як ото Гордіївим мечем можна розрубувати те, що вже надмірно заплутано, - додав Луньов.

Що є найбільшою проблемою при розповсюдженні правди про війну

Експерти визнали, що російська пропаганда діє не лише в кордонах рф.

Найстрашніше, знаєте, що ті держави, які не до кінця усвідомлюють ту війну, яку веде путінська росія, вони можуть постраждати від тієї ж інформаційної війни. Слід визнати, що це вдало виходить інформаційна війна. Вони фахівці в цьому для деградації свого населення та інших країн. Тому що інші країни я сам чув такі чутки, що інші країни кажуть, - зазначив Василь Мосійчук.

Спікер зазначив, що Україні вже вдалося зробити перший крок зі знищення російської пропаганди, тому що наші бійці показали, що у росії "ніяка" зброя.

Ще частина Гордіївого залишилась. Вже всі знають правду, тільки не знають ті, хто не хоче знати: це росія і ті країни, які вірять що в путіна є технології, - підсумував експерт.

Читайте також: Чому росіяни досі не розкрили брехню путіна про превентивну війну — Свідомі про несвідоме

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?