Як врегулювати ситуацію на Донбасі: Кремль нахабно відкинув ідею Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Як врегулювати ситуацію на Донбасі: Кремль нахабно відкинув ідею Зеленського

Як врегулювати ситуацію на Донбасі: Кремль нахабно відкинув ідею Зеленського
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров прокоментував ініціативу президента України Володимира Зеленського про підключення до переговорів в "нормандському форматі" США і Великобританії. Російський дипломат запевняє, що нинішній формат узгоджений, і важливо не розпорошувати увагу, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Щодо ініціативи, озвученої, так я розумію – експромтом, президентом Зеленським про підключення Сполучених Штатів і Сполученого Королівства до "нормандського формату", на цю тему вже висловилися представники самої адміністрації США, які не бачать в цьому необхідності. Як я розумію, аналогічна позиція і у Франції, і у Німеччині. Ми виходимо з того, що формат узгоджений. Формат має шанс в нових умовах просунутися вперед, і важливо не розпорошувати увагу", - сказав Лавров.

На думку російського дипломата, на відміну від режиму нова команда (президента Зеленського – ред.) буде прагнути по-чесному виконувати Мінські домовленості.

"Ті заяви, які робляться з Києва, про те, що це їхні наміри – виконати все, про що домовилися в Мінську в лютому 2015 року, ми активно вітаємо, подивимося, як вони будуть втілюватися в практичні справи. Принаймні, будемо робити все, щоб цьому сприяти ", - додав глава МЗС РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше речник Кремля  Дмитро Пєсков висловив жаль, що телеміст між Росією і Україною не відбувся.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?