Як завершать сезон Ліги чемпіонів і Ліги Європи - в УЄФА зробили несподіваний прогноз
Категорія
Спорт
Дата публікації

Як завершать сезон Ліги чемпіонів і Ліги Європи - в УЄФА зробили несподіваний прогноз

Як завершать сезон Ліги чемпіонів і Ліги Європи - в УЄФА зробили несподіваний прогноз
Джерело:  online.ua

Поточний сезон Ліги чемпіонів і Ліги Європи в 2020 році можуть не дограти через пандемію коронавіруса. Турніри, найімовірніше, доведеться завершити достроково без визначення переможців. Такий несподіваний прогноз зробив член виконавчого комітету УЄФА Ларс-Крістер Олссон, який також є президентом Європейської Асоціації професійних футбольних ліг, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Олссон пояснив, що поки не можна конкретно сказати, що буде робити УЄФА з Лігою чемпіонів і Лігою Європи, але в будь-якому випадку це незвичайна ситуація, тому будуть прийняті неординарні рішення. Він підкреслив, що поки планується стиснути частину сезону-2019/20 в серпні. Якщо це буде можливим, то за словами Олссона, з'явиться можливість гарантувати цілісність фінальної фази нинішнього сезону в міжнародному футболі. Але остаточне рішення про це буде прийнято в кінці травня.

"Однак є ймовірність, що турніри не будуть дограні, якщо в травні не буде прийнято рішення щодо їх майбутнього. Якщо вірус буде розвиватися ще більш серйозно, безумовно виникне проблема з міжнародним календарем, коли деякі змагання переносяться з одного року на інший. А потім в середині європейського сезону настане чемпіонат світу в Катарі ", - додав Олссон.

Нагадаємо, раніше в УЄФА повідомляли, що планують дограти матчі єврокубків в серпні, а фінал провести 29 серпня. При цьому стадії 1/4 і 1/2 фіналу будуть проводитися на нейтральних полях одним матчем - це дасть можливість дограти їх за два тижні.

Також планується перенести початок нового сезону. Перші матчі групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2020/21, за попереднім планом, стартують 20 жовтня, Лігу Європи планують почати 22 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, що в УЄФА вирішили, як завершити матчі Ліги Європи та Ліги чемпіонів в 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?