Як зробити антисептик своїми руками - рецепти без спирту та з горілкою
Категорія
Технології
Дата публікації

Як зробити антисептик своїми руками - рецепти без спирту та з горілкою

Як зробити антисептик своїми руками - рецепти без спирту та з горілкою
Джерело:  online.ua

У період пандемії антисептик для рук - ефективний засіб для профілактики коронавіруса- став одним з найпопулярніших і дефіцитних товарів, які миттєво зникають з аптек. Як обійтися без фірмового санітайзера і приготувати ефективний антисептик вдома? ONLINE.UA ділиться простими рецептами антисептика, який легко приготувати в домашніх умовах з доступних компонентів - пропонуємо рецепт антисептика з горілки (якщо немає спирту), рекомендований ВООЗ рецепт гелевого антисептика і простий рецепт антисептика з ефірною олією.

Антисептик для рук з горілки - рецепт

Чистий спирт, як і виробничі антисептики для рук, з початком пандемії коронавіруса зникли з полиць аптек. Але вчені прийшли до висновку, що для надійного захисту від вірусів та бактерій не обов'язково використовувати 96% -ний етанол - досить і рідини, в складі якої набагато менший вміст спирту. Якщо точніше, то 40% -ний спиртовий розчин (звичайна горілка або самогон) здатний досить швидко вбивати коронавірус, тому на його основі можна приготувати домашній антисептик.

Що потрібно:

  • 300 мл горілки

  • 15 мл перекису водню 3%

  • 5 мл гліцерину

Як приготувати:

Змішати всі компоненти в одному посуді і залиште суміш настоюватися на 72 години. Після цього можна розливати антисептик по пляшечкам з розпилювачем і використовувати за прямим призначенням.

Антисептик для рук без спирту - рецепт

Спирт для домашнього антисептика можна також замінити спиртовими настоянками календули, глоду, пустирника, женьшеню, ромашки, ехінацеї і будь-якою іншою настоянкою, що містить спирт. На них немає дефіциту, тому купити цей компонент можна в будь-якій аптеці.

Що потрібно:

  • 50 мл води

  • 50 мл спиртової настоянки

  • 30 мл гліцерину

  • кілька крапель ефірного масла лимона

Як приготувати:

Змішати всі інгредієнти в одній пляшці, добре збовтати. Розлити отриманий розчин в кілька невеликих ємностей, носити з собою і не забувати регулярно обробляти їм руки.

Гелевий антисептик для рук - рецепт від ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров'я роз'яснили, як правильно виготовити спиртовмисний гелевий антисептик, який не менш ефективний засіб для знищення коронавіруса, ніж мило. У ВООЗ опублікували простий рецепт виготовлення антисептика з недорогих компонентів, наявних в будь-якій аптеці, з яких можна отримати цілий літр цінного продукту, який допоможе убезпечити вас і всю вашу родину від зараження інфекцією.

Що потрібно:

  • 833 мл етилового спирту 96% (або 750 мл ізопропілового спирту 99,8%)

  • 42 мл перекису водню 3%

  • 15 мл гліцерину

Як приготувати:

Змішати інгредієнти, додавши трохи дистильованої (або хоча б просто кип'яченої) води, щоб обсяг рідини досяг 1 л. Розлити отриманий розчин в кілька невеликих пляшечок з розпилювачем і дати настоятися три дні. Зробити домашній антисептик за таким рецептом можна і в меншому обсязі - якщо потрібно 500 мл санітайзера, розділіть обсяг компонентів навпіл, на 250 мл гелевого антисептики беріть в чотири рази менше інгредієнтів.

Як користуватися антисептиком - важливі поради

  • Обробляти руки антисептиком потрібно не менше 30 секунд, інакше небезпечні мікроби можуть вижити.

  • Після нанесення антисептика на руки важливо не витирати їх, а дати висохнути.

  • Щоб уникнути сухості шкіри після використання антисептиків застосовуйте крем для рук, хоча б на ніч.

  • Якщо є можливість вимити руки з милом, не відмовляйтеся від цього на користь використання антисептика.

І не забувайте, що крім обробки рук антисептиком кращим способом профілактики коронавіруса є самоізоляція та дистанція з оточуючими.

Будьте здорові!

Раніше ONLINE.UA публікував рекомендації ВООЗ, як захиститися від коронавіруса за допомогою простих запобіжних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?