Як ЗСУ використовують російську трофейну техніку — відповідь експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Як ЗСУ використовують російську трофейну техніку — відповідь експерта

Як ЗСУ використовують російську трофейну техніку — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко розповів online.ua, яку російську техніку захопили ЗСУ та в чому її унікальність.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

 Яку російську зброю захопили ЗСУ

ЗСУ часто захоплюють російську техніку, яка випускається в обмежених партіях. Олександр Коваленко розповів, як ці трофеї допомагають бійцям на полі бою.

За словами експерта, все залежить від самого трофею.

Якщо ми кажемо про танки, то тут все дуже просто. Якщо танк боєздатний, у нього немає пошкоджень, він не потребує ремонту, то він може використовуватися. У нас велика кількість Т80У, Т80БВМ, Т72Б3 та навіть Т90. І Т90М-Прорив, які вже використовують наші Збройні сили.

Є й інші типи озброєння, наприклад рідкісні БМП. Нещодавно в районі Бахмута було помічено рідкісний БМП ГАЗ 39-37 "Водник" – це плавучий броньований автомобіль, колісне шасі.

Чому він унікальний? Тому що всього було вироблено десь приблизно до півсотні. Тобто знищити такий автомобіль можливо дуже легко, але саме затрофеїти його, це рідкісний трофей. Зараз він відпрацьовує вже на користь ЗСУ.

ЗСУ захопили унікальний російський комплекс РЕБ

Також нещодавно був помічений комплекс радіоелектронної боротьби РБ-341В "Леєр-3" на озброєнні в ЗСУ.

Це комплекс, про захоплення якого не повідомлялося. Не було жодного фото або відеопідтвердження того, що ЗСУ затрофеїли "Леєр-3". Це один з найсучасніших російських комплексів радіоелектронної боротьби. Він був відправлений у серійне виробництво у 2015 році, є в обмеженій кількості.

Це комплекс дозволяє вивчити, як працюють сучасні російські РЕБ, які в них використані технології, яка технічна складова і таке інше.

З "Леєром", з радіо-електронною боротьбою все набагато цікавіше. Це більш серйозний удар по росіянам. Тому це можливість не тільки використовувати цю техніку. Але й вивчати її і знати, як їй протидіяти. І росіянам від цього дуже неприємно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?