Яка головна причина розлучень - психологи приголомшили відповіддю
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Яка головна причина розлучень - психологи приголомшили відповіддю

Яка головна причина розлучень - психологи приголомшили відповіддю
Джерело:  online.ua

Вчені із Канади вирішили знайти відповідь на запитання, яке хвилює багатьох людей - чому ж насправді закохані, які вірили, що проживуть все життя разом, неочікувано для всіх вирішують розлучитися. Психологи звертають увагу на те, що душевна близькість і взаєморозуміння важливіші для романтичних відносин, ніж відсутність негативу – тривоги та сварок. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Social Psychological and Personality Science.

Варто звернути увагу на те, що в експерименті брали участь понад 4000 дорослих людей, які заповнювали щотижневі анкети про свої стосунки. З вихідної вибірки близько 100 учасників завершили дослідження після розриву відносин. Психологи уважно проаналізували дані та дійшли висновку, що відсутність близькості – ключовий фактор, який стає причиною розлучень.

"Відносини швидше припинялися у тих, хто мало цікавився партнером і неохоче ділився з ним або з нею інформацією про себе. Дослідники зазначають, що людям в парі може не вистачати близькості, і не варто це ігнорувати, навіть якщо немає ознак нерозуміння чи частих сварок", - йдеться в повідомленні.

За словами самих психологів, ці висновки не можуть бути аксіомою, оскільки відносини, які одному партнеру здавалися досить близькими, зовсім не задовольняли іншу людину. Вчені наголошують, що було б цікаво подивитися, як рівень близькості впливає на рішення про розставання, і чи достатньо задоволеності тільки однієї зі сторін, щоб зберігати відносини.

Раніше ONLINE.UA розповідав,  як навчитися всі 24 години на добу проводити зі своїми коханими людьми,  щоб уникнути сварок, образ і непорозумінь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?