Яка зовнішня ознака може свідчити про довголіття жінки — відповідь вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Яка зовнішня ознака може свідчити про довголіття жінки — відповідь вчених

Яка зовнішня ознака може свідчити про довголіття жінки — відповідь вчених
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені вирішили провести масштабне дослідження, щоб нарешті дізнатися, чи існує взаємозв'язок між коливаннями ваги тіла та тривалістю життя. Результати їх приємно здивували.

 Джерело:  The Journals of Gerontology

Чи пов'язані вага тіла та довголіття

Як вдалося з'ясувати науковцям, жінки старше 60 років зі стабільною вагою в 1,2 – 2 рази частіше доживають до 90 – 100 років, що визначалося у дослідженні як визначне довголіття.

Що також важливо розуміти, набір ваги з довголіттям не був пов'язаний, а ось втрата ваги, особливо ненавмисна, була пов'язана з низькою ймовірністю дожити до 90 років.

За набір ваги дослідники приймали збільшення маси тіла більш ніж на 5%, за втрату ваги його зниження більш ніж на 5%. Якщо ж вага коливалася в межах ±5%, вона вважалася стабільною.

Фото — unsplash.com

Чому стабільність ваги вкрай важлива

За словами науковців, попри те, що вага людини час від часу зменшується або збільшується, в цілому вона залишається стабільною більшу частину життя.

Не можна також не згадати про те, що доволі часто люди, які хочуть швидко позбутися зайвих кілограмів і сідають на дієту, з часом помічають, що вага починає зростати приблизно до того ж рівня, який був до початку дієти.

Причини можуть бути різними. Є теорія, що організм здатний контролювати кількість жиру в організмі і реагувати на зміни та компенсувати її. Тобто тіло спеціально робить так, щоб вага повернулася. Прихильники теорії порівнюють цей процес із роботою термостата: людина задає температуру, і, якщо в кімнаті стає спекотно, включається кондиціонер, а якщо холодно – обігрівач.

Цю вкрай цікаву версію науковців може підтвердити вкрай сумна статистика: лише 10% людей можуть утримувати вагу після дієти.

На переконання авторів дослідження, причина цього саме в тому, що організм робить все, щоб вага повернулася до заданого значення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?