Якби в Криму почалася війна, ми б програли - український письменник
Категорія
Політика
Дата публікації

Якби в Криму почалася війна, ми б програли - український письменник

Якби в Криму почалася війна, ми б програли - український письменник
Джерело:  online.ua

У разі початку збройного протистояння українців російській анексії Криму Збройні сили України неминуче програвали.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив український блогер і письменник Павло "Паштет" Белянський.
«Армію послаблювали і деморалізували довгий час. Якщо на одного генерала була тисяча солдатів - що це, яка це армія? І що ці солдати робили - ломами рівняли бордюри, "бички" на плацу збирали?» - нагадав він.
Белянський розповів, що, оскільки він сам з сім'ї військових і пам'ятає період активного розвалу армії, то віддає собі звіт: «Якби в Криму почалося військове протистояння, ми б програли».
Читайте також: Кремль готує диверсії в Криму, щоб приховати одну річ
«Давайте покладемо руку на серце і скажемо: професія військового - вміти грамотно вбити ворога, захищаючи країну. Хто у нас йшов з подібною мотивацією чотири роки тому? Ніхто. І що сталося потім: без підтримки держави, без сильних рішень влади армія з якогось жаху за один рік перетворилася на боєздатну одиницю», - зазначив письменник.


Він додав також, що «це зробило громадянське суспільство, активісти».
«І вони продовжують це робити. Так, хтось втомлюється, відходить, приходять інші - це нормальна ситуація, людина не може постійно перебувати в стані війни», - вважає блогер.
Читайте також: У Яроша показали потужне відео бою на Донбасі
Письменник розповів, що він пам'ятає «військові містечка з порожніми казармами, коли було принизливо вийти в місто в формі».
«В офіцери йшли люди з глибинки, щоб просто вирватися зі своїх буднів кудись в світ, армія - це була путівка в життя, від грядок з картоплею втекти хоч в якесь місто. Яка у них була мотивація? Досидіти до пенсії, отримати кімнату, добре якщо квартиру. Ніхто не йшов захищати свою країну, ніхто не йшов вчитися вбивати», - резюмував він.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У ветеранів АТО загиблі товариші стоять як янголи за плечима - письменник Павло Белянський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?